13 éves kislányt zsarolt a nagyatádi beteg állat

13 éves kislányt zsarolt a nagyatádi beteg állat

13 éves kislányt zsarolt a nagyatádi beteg állat

Akár életre szóló traumát is okozhatott volna az a ferde hajlamú férfi, aki egy 13 éves lányt szemelt ki magának, hogy beteges szexuális játékait a gyermekkel élje ki egy közösségi oldalon keresztül.

„Ha tiltasz vagy ha szólsz valakinek, megteszem a lent leírtakat!” – írta nagybetűkkel a lánynak G. T., aki aztán kifejtette: önkielégítés közben írja az üzenetet, és ezt kellene megnéznie a fiatalnak.

Hírdetés

„Amennyiben nemet mondasz, az innen letöltött képei­det megszerkesztve felrakom szexoldalakra, szextárskereső oldalakra, és a Face-re szexhirdetést csinálok a nevedben” – zsarolta meg aljas módon a kislányt a férfi. A beszélgetést a gyermek szülei Facebookon tették közzé, remélve, hogy felhívják a figyelmet a hasonló esetekre.

– Amikor megtudtam, azonnal ráírtam a férfira, de az első üzenetem után már letiltotta az oldalát – árulta el Sánta László, a kislány édesanyjának az élettársa.

– Nem egyedi eset, ami velünk történt. Többen is megkerestek, hogy az ő gyermeküket is zaklatta ez a beteg ember – tette hozzá László.

A szakember szerint ez az eset az elektronikus zaklatás tankönyvi példája.

– A zaklató férfi inkognitóban keres célpontokat, azt élvezi, hogy valaki fél tőle, és kiszolgáltatottá válik neki, zsarolhatja – magyarázta Makai Gábor klinikai szakpszichológus, aki szerint ez esetben nem az a lényeg a férfi számára, hogy konkrétan szexuális kapcsolatot létesítsen a kislánnyal. – Akik ilyet tesznek, nagyon sokszor nem mernek átlépni egy bizonyos határt, mert tudják, hogy nagyon súlyos büntetést vonna maga után. A férfi viselkedésének hátterében súlyos személyiségzavar állhat. Az ilyen emberek megrekedtek a szexuális fejlődésben. Nem képesek felnőtt emberrel szexuális kapcsolatot kialakítani, éppen ezért számukra a gyerek válik célponttá. A gyerek becsaphatóbb, manipulálhatóbb – magyarázta a szakember.

Mivel egyre gyakoribb az a fajta bűncselekmény, amikor azzal zsarolnak valakit, hogy képével visszaélnek különböző szexuális szolgáltatásokat nyújtó oldalakon, ezért ennek már nevet is adtak: sextortion. Az ilyen zsarolások áldozatai közül sokan öngyilkosok lettek.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »