Zsarnokká vált az egykori csóró roma gyerek: Orbán Viktort nem segítik többé hatalomra a cigányok, mert szerintük szemen köpte saját fajtáját

Zsarnokká vált az egykori csóró roma gyerek: Orbán Viktort nem segítik többé hatalomra a cigányok, mert szerintük szemen köpte saját fajtáját

Több cigány nemzetiségi önkormányzat és "civil" szervezet nyílt levelet fogalmazott meg, amelyben a kormányzat cigánypolitikája ellen tiltakoznak, levelüket a RomNeten tették közzé. Mint írják, elegük van a mai magyar kormányból és különösen annak vezetőjéből, Orbán Viktorból, akit állításuk szerint 1989-ben a cigány vezetők választottak ki mint egyik legrátermettebbet saját népük ifjoncai köréből, hogy a cigányság érdekeiért küzdjön. Ezt, mint írják, kevesen tudták – nyilván ez lehetett a "romadombi paktum", tesszük hozzá mi, persze erről az összeesküvésről még kevesebben tudhattak.

Fájdalom, de a "kiválasztott" kegyvesztetté vált: miután harmadszor is miniszterelnököt csináltak belőle, Orbán Viktorban már nem látják a cigányság felemelkedésének letéteményesét. Úgy érzik, ki kell mondanunk: "Orbán Viktor, aki ma már nem büszke arra, hogy származása szerint közülünk való", szemen köpte a cigányságot, ezért a továbbiakban nem tekintik vezetőjüknek, tovább nem tartják a hatalomban.

A "romázásért" olvasóink elnézését kérjük, de cigány szervezetekről lévén szó, gyakran szólítják meg egymást saját nyelvükön, a RomNeten megjelent nyílt levelet pedig változtatások nélkül közöljük alább.

Nyílt levél

Kedves Roma Testvéreink!

Mi, akik ezt a levelet aláírtuk együtt és külön-külön is kifejezésre juttatjuk, hogy elegünk van a mai magyar kormányból és különösen annak vezetőjéből, Orbán Viktorból.

Kevesen tudják, de 1989-ben, a cigányság akkori vezetői megegyeztek abban, hogy néhány személyt ki kell választani a romák közül azzal a céllal, hogy népünk felemelkedéséért dolgozzon, hiszen a cigányság helyzete, életkörülményei már akkor is rendkívül rosszak voltak. Köztük a legígéretesebb fiatalember Orbán Viktor volt, akiben az akkori roma vezetők a cigányság felemelkedésének letéteményesét látták.

Türelmesek voltunk, 1998-ban, amikor Orbán miniszterelnök lett úgy éreztük, most jött el a mi időnk. Valóban történt néhány olyan intézkedés, ami reményeinket éltette, de igazi áttörés nem történt, gyermekeink iskoláztatása, családjaink anyagi és egészségügyi helyzete nem igazán javult. Ennek ellenére tovább reménykedtünk és a választásokon szavazatainkkal támogattuk a Fideszt. Ilyenkor mindig elhúzták a mézesmadzagot előttünk, a fideszes aktivisták néhány ezer forint választási pénzzel „motiválták” cigány testvéreinket.

2010-ben újra győzött a Fidesz. Ez megint csak nagyon sok roma szavazatnak is köszönhető, megint volt egy kis „hálapénz”. Ami ezután történt azt még a rémálmunkban sem képzeltük volna: Magyarország és azon belül a elsősorban a „vidék” olyan mély nyomorba került rövid idő alatt, amire senki sem számított. Mára már általánossá vált a az éhezés, a fagyhalál, a korábban már felszámolt betegségek elterjedése, stb. Helyzetünk lassan a kilátástalansággal lett azonos, mára már mindenünket elveszítettük, főleg a reményt. Reményünk sincs arra, hogy gyerekeink írástudóvá váljanak, hogy szeretteink egészségben öregedhessenek meg, hogy tisztességes munkához juthassunk.

Ki kell mondanunk: Orbán Viktor, aki ma már nem büszke arra, hogy származása szerint közülünk való, nem csak a cigányságot köpte szemen, hanem több millió nyomorba kényszerített magyar embert is. Látva azt, hogy ma már kizárólag a saját családjának a gazdagodása érdekli, ki kell mondanunk, hogy nem tekintjük vezetőnknek, elveszítette bizalmunkat és semmilyen módon nem kívánjuk a továbbiakban segíteni a hatalomba maradását. Reméljük, hogy felhívásunkhoz minden magyarországi roma csatlakozik és 2018-ban a mi segítségünkkel szabadulhat meg meg az ország a zsarnokká vált egykori csóró roma gyerektől.

Roma Rom Összefogás Egyesület,
Magyarországi Cigány Demokratikus Szervezet,
Békés-megyei Esélyegyenlőségi és Hagyományőrző Egyesület,
Európai Unió Roma Ifjúságáért Egyesület, Nagykanizsa,
Összefogás Magyarországáért Párt / MCF- ÖMP/,
Nádudvari Roma Nemzetiségi Önkormányzat,
Tiszainokai Roma Nemzetiségi Önkormányzat
Recskéi Roma Nemzetiségi Önkormányzat
Egerszalók Roma Nemzetiségi Önkormányzat,
Tarnalelesz Roma Nemzetiségi Önkormányzat ,
Bodony Roma Nemzetiségi Önkormányzat,
Ivád Roma Nemzetiségi Önkormányzat
Korlát Roma Nemzetiségi Önkormányzat

(Kuruc.info)

Mi kiállunk népünkért és miniszterelnökünkért, Orbán Viktorért – hűségesküt tett az országos fővajda

Vona 7: Nem a származása miatt támadjuk Orbán Viktort

Zsidó származásáról beszélt Orbán Viktor egy francia lapnak – a "magyar" sajtó persze elhallgatja


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »