Vasárnap megdöntötték az Orbán-rendszert

Vasárnap megdöntötték az Orbán-rendszert

A dossziés Horváth András, a 168 órás Lovas Zoltán, Ferge Zsuzsa és a Iványi Gábor fémjelezte Demokratikus Kerekasztal a hétvégén igen sokat tett azért, hogy a politikai abszurd műfajának kedvelőit szórakoztassa.

Aki lemaradt volna a baloldal megújulásáról, az ántidemokratikus Orbán-rezsim legyőzetéséről: a hétvégén megalakult a DEKA, meg is tartották első „plenáris ülésüket”, és – ha még ez nem lenne elég a röhögéshez – március 15-ig adtak időt Orbán Viktornak, hogy lemondjon, különben, na.

Hírdetés

A megelevenedett Galamus-csoport azért nem bízott semmit sem a véletlenre, olyan példaképnek állítható, hiteles, friss politikusokat is meghívtak az „ülésre”, mint a potencianövelőket MLM rendszerben áruló Herényi Károly, Gyurcsány Ferenc magyar hangjaként elhíresült Gréczy Zsolt, vagy épp a megújulás egyik arcaként remekül eladható egykori külügyminiszter, Kovács László. De itt volt a liberális(ok) egy „komoly ellenzékije”, Bodnár Zoltán bankár úr is, aki szerint igenis diktatúra épül az országban (olyannyira, hogy ezt évek óta minden alkalommal elismétli az ATV aktuális műsorában) és nem hiányozhatott a politikai baloldal legfőbb injekciósa, Szabó Tuareg Gábor sem, aki többek között arról híres, hogy sátortáborával hónapok óta csúfítja a parlament környezetét, valamint az utolsó pillanatig kitartott az SZDSZ mellett.

A női szakaszról se feledkezzünk meg: tiszteletét tette az ülésen Papp Réka Kinga (egyben ő már a fiatalság képviselője is) bár ezúttal nem táncolt és rappelt fura szoknyában, viszont keményen odacsapott a levesbe: mondván nem akar olyan kerekasztal beszélgetésben részt venni, ahol nincsenek nők, ráadásul a délelőtti időpont is rossz, mert ilyenkor minden fiatal másnapos. Amúgy a női fronton tévedett, hiszen itt volt az örök bútordarab, Heller Ágnes – mint hivatásos rettegő és főállású baloldali, vagy az újabban nagyonfüggetlent játszó Lendvai Ildikó is.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »