Tudja ki az, akit a Fidesz Mengyi Voldemortnál és Farkas Flórinál is vállalhatatlanabbnak tart?

Tudja ki az, akit a Fidesz Mengyi Voldemortnál és Farkas Flórinál is vállalhatatlanabbnak tart?

A Fidesz politikusa havi 747 ezer forintért csinálja a semmit, így hallgatása óta több mint 70 milliót vágott zsebre. Erre jön még a 180 ezer forintos albérlet és benzinkártya. Csak a múlt évben 1 millió 37 ezer forintot számolt el benzinre. A pályázatírásban is jeleskedik, feleségével 787 ezer forint közpénzt kapott, hogy napkollektorokat telepítsen pásztói házukra. Miután a sajtó rákapott a témára, a fideszes közpénzhalmozó “megvilágosodott”. Legalábbis telefonon erről tájékoztatta az Index munkatársát. 

A fentiek fényében nem csoda, ha forrásunk szerint kiemelt életszínvonalon él, a nyarat például az Egyesült Államokban töltötte, ott pihente ki a tavaszi ülésszak fáradalmait. Elméletileg már Magyarországon tartózkodik, ám az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottsága ülésén utoljára májusban vett részt, azóta mindig valaki “helyettesíti”. 

“Én egy nagyon szegény megyének a képviselője vagyok. Nógrád megye a KSH adatai alapján a legalacsonyabb keresetűekkel rendelkező (sic!) megye. Ez, hogyha nettó fizetést nézünk, akkor 98 ezer forint az átlag” – nyilatkozta a Hegyvidék TV-nek 2012-ben Bíró Márk, merthogy róla van szó. A nógrádiak helyzete azóta sem változott, ahogy a fideszes képviselő aktivitása sem.

A nagyon szegény megyének szépen gazdagodó politikusa országgyűlési képviselővé válását követően eltűnt a helyi közéletből. 2013-ban az Origó írta egy forrására hivatkozva, hogy mióta Bíró országgyűlési képviselő lett, Pásztón is ritkán látják, a választások után pedig az egyik első dolga volt, hogy kicserélte a telefonját, és még azoknak is elérhetetlen lett, akik korábban kapcsolatban voltak vele.

– Kérem szépen Bíró Márk képviselőtársamat, hogy a kijelzőt oltsa ki! Mer’ kettő percre szót kérőnek van jelezve – mondta egy alkalommal Lezsák Sándor ülésvezetőként hősünknek. Így történt, hogy majdnem…

Mindenesetre beszédes, hogy A magyar Országgyűlés című, a múlt évben megjelent kiadványba egy olyan 2014-es fotó került a Fidesz és a KDNP frakcióról, amelyen Mengyi “Voldemort” Rolandot és Farkas Flóriánt sem szégyellték (utóbbi az első sorokban feszít), de Bíró Márkot szemlátomást levennék a kirakatból. Levennék?

Fotó: Béli Balázs – Bíró Márk (b) és Mengyi Roland (j)

KL


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »