Slayer frontember: "meg kell védenetek magatokat a betolakodóktól!"

Slayer frontember: "meg kell védenetek magatokat a betolakodóktól!"

A szombati Volt-fesztiválos Slayer koncert nem csak zeneileg ígérkezik izgalmasnak. A banda frontembere Svájcban elég keményen keresztül gázolt a politikai korrektségen – írja a Hammerworld.

Tom Araya a hétfői koncerten Mandatory Suicide című nóta előtt fejtette ki véleményét a fegyvertartásról, és a „betolakodókról”.

„Igaz, hogy minden háztartásban kellene egy puska vagy egy pisztoly? Nem? Azt hittem, mindenkinél kéne otthon lennie egy puskának vagy egy pisztolynak. Ez nincs rendben? Akkor hogyan fogod megvédeni a saját országodat”

– tette fel a költői kérdést a zenész.

 

„Ahol a világban vagytok, meg kell védenetek magatokat. Nem egymástól, hanem a betolakodóktól .És tudjátok, hogy miről beszélek, igaz?”

Hírdetés

– tette hozzá. És, valóban nem nehéz kitalálni, Araya mester kire gondolhatott, hiszen az „invaders” kifejezést használta. Ezt pedig általában nem betörőkre, vagy rablókra használják, hanem

idegen megszállókra, hódítókra és erőszakos határsértőkre.

„Óvatosnak kell lennetek a  betolakodóitokkal  – azokkal az emberekkel, akik azért jönnek ide, hogy ártsanak nektek. És ez nincs rendben. Képesnek kell lennetek arra, hogy védjétek és megvédjétek at országotokat. És ennek így kell lennie mindenhol. Mert, ha nincs semmid, amivel megvédheted magad vagy a honfitársadat, akkor mi történik? Az emberek kibaszottul meghalnak.

Nem fogok neveket mondani, de láthatjátok, hogy mi megy más országokban. Mert nem képesek megvédelmezni magukat. És pontosan erről beszélek: arról, hogy legyél képes megvédelmezni önmagadat és a honfitársaidat meg a kibaszott országodat. Komolyan beszélek, ember. Ez nem egy kibaszott vicc.”

– utalt az elmúlt időszak véres terrorcselekményeire meglehetősen keresetlen stílusban a Slayer frontembere.

Értő közönség

Araya szavait lelkes helyesléssel fogadta a közönség – ami egyébként nem is meglepő. Svájcban az elmúlt évek egyik legforróbb politikai témája a bevándorlás. Az alpesi ország tavaly egy népszavazás nyomán felmondta az EU-val a szabad mozgsáról és munkavállalásról szóló megállapodást, és minden évben csak meghatározott számú bevándorlót hajlandóak fogadni. A tavaly novemberi választásokat a keményen migráció ellenes Svájci Néppárt nyerte. Idén áprilisban pedig páncélos hadosztály határhoz vezénylését is kilátásba helyezték, az Olaszországból érkező emberáradat megfékezésére.

 

A fegyvertartás terén is az európai gyakorlattól élesen eltérő szabályok vannak érvényben. A milícia tagjai otthon tarthatják fegyverüket, hogy bérmikor azonnal mozgosíthatóak legyenek. Mintegy 420 ezer gépkarabély, és több mint 300 ezer félautomata lőfegyer és pisztoly van svájci állampolgárok birtokában.

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »