Orbán ütheti be a koporsóba a következő szöget

A magyar miniszterelnök azt állítja, hogy nem EU-ellenes népszavazást szervez. Ennek ellenére ő ütheti be a következő szöget az EU koporsójába – egy brit vélemény szerint. Külföldi lapszemle következik.

A brit kilépéssel párhuzamosan a magyar miniszterelnök is keményen bírálja az Európai Uniót, írja a brit Daily Express. A bevándorlás-ellenes miniszterelnök, miután kerítéssel zárta le az országa határait, a brüsszeli vezetést vádolja azzal, hogy bevándorlókat akar küldeni Magyarországra. Ennek ellenére Orbán Viktor azt állítja, nem EU-ellenes népszavazást szervez, csak vitát akar kezdeményezni Brüsszelben.

Hírdetés

Kontinentális törésvonal alakult ki a brit kilépés után az EU-ban, írja a brit Times. Lengyelország és Magyarország több beleszólást követel a brüsszeli politikába, és háttérbe szorítanák a 6 eredeti alapító ország akaratát. Ráadásul egyre több kisebb tagországot tudnak maguk mellá állítani, például a spanyolokat és osztrákokat, ezért a német-francia tengely jelentősen veszíthet a befolyásából a következő években, miután a britek az EU-n kívülre kerülnek.

A bevándorlási politika miatt támadja Magyarország az EU-t, de azt állítják, hogy az őszi népszavazásukkal nem az uniót akarják gyengíteni, írja az osztrák Krone. Szijjártó Pétert idézik, aki szerint csak a kelet-európai országok tárgyalási pozícióját akarják erősíteni a brit kilépés után, de a lap szerint a Brüsszel-ellenes magyar kormány sötét ló az EU-ban.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »