„Most ezek a fideszesek vannak, akik Simonkával, Ali Babával és a nyolcvan rablóval közreműködnek”

„Most ezek a fideszesek vannak, akik Simonkával, Ali Babával és a nyolcvan rablóval közreműködnek”

Békés megyében ismét egymásnak ugrottak a helyi fideszesek. Állítólag most Simonka György indított támadást, akinek az ügyében már zajlik egy nyomozás.

A Magyar Nemzet írt a legújabb a Békés megyei Fideszen belüli hatalmi (és pénzügyi) harcról. Kiderült ugyanis, hogy hamarosan vádat emelhet a Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség: Polt Péter tájékoztatása alapján négy gyanúsítottja van a Helyi Termék Gazdaságfejlesztő Klaszter Kft.-nél költségvetési csalás miatt indult eljárásnak. Az ügyben az adóhivatal április végén javasolt vádemelést.

A csorvási székhelyű Helyi Termék Gazdaságfejlesztő Klaszter a Békés megyei portékák népszerűsítésére jött létre. A klaszter elnöke Takács Ferenc, Tótkomlós volt fideszes alpolgármestere volt, aki jelenlegi is helyi kormánypárti képviselő, és aki évtizedes jó barátja Orbán Viktor miniszterelnöknek (együtt szoktak disznót vágni), de azért olyan jól nem megy neki, mint Mészáros Lőrincnek.

A polgári lap megkereste Takács Ferencet, aki szerint, a Békés megyei fideszesek akár egy kanál vízben is képesek lennének megfojtani egymást. Elmondta azt is, bár ő volt a klaszter elnöke, nincs a gyanúsítottak közt, és nem is tudja, kiket vonnának felelősségre. (Egyébként a Helyi Termék Gazdaságfejlesztő Klaszter Kft. ügyvezetője a Demokratikus Koalíció helyi politikusa, Kasuba István).

Az ügynél talán érdekesebb az a kép, amit lefest a békési Fideszről Orbán Viktor barátja!

Hírdetés

Szerinte ugyanis a feljelentés mögött a „Simonka György-féle” kör áll. Továbbá beszélt arról is, hogy megdöbbenve tekint a helyi kormánypárti politikusok egy részére.

„Most ezek a fideszesek vannak, akik Simonka Györggyel, Ali Babával és a nyolcvan rablóval közreműködnek”

– mondta Takács. A képviselő ezzel szemben megjegyezte, hogy ő 1991-ben lépett be a Fideszbe, tisztességesen dolgozott, és próbálta a polgári értékrendet szolgálni. De szerinte a mai helyzetben a Fidesz a legjobban támadja az egyszerű, hétköznapi embereket, a rablókat pedig védi.

Mint ismert, legutóbb a dél-békési Végegyházán tartottak időközi polgármester-választást, amelyet a Jobbik jelöltje, Vajda Norbert nyert meg. Lapunknak a helyiek arról számoltak be, hogy a környék fideszes polgármesterei kiskirályként uralkodnak, és a közmunkaprogrammal zsarolják a rendszer által kiszolgáltatott, és szülőhelyüket elhagyni nem akaró magyar állampolgárokat.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »