Mégis lehet CDU/CSU-SPD nagykoalíció Németországban

Mégis lehet CDU/CSU-SPD nagykoalíció Németországban

 

A Der Spiegel reggeli szerkesztőségi kör-emailje arról számol be, hogy Berlinben újra hosszú éjjel volt: nyolc órán át tárgyaltak a szocialisták, amelynek eredményeként már nem utasítják el kategorikusan a kormányzást Merkelékkel, és Németországnak új választások nélkül lehet kormánya, azaz ismét nagykoalíció lehet. A Spiegelt ez nagyon megnyugtatja és már csak azt a kérdést teszi fel, hogy Martin Schulz, a választáson leszerepelt szocialisták vezére, aki eddig az együttkormányzást kategorikusan elutasította, miként fogja megmagyarázni pálfordulását és miként reagálnak majd pártja támogatói.

George Soros 18 milliárd dolláros adómenedéke címmel az amerikai Wall Street Journal arról ír, hogy miközben a kongresszus igyekezik lehetőségeket találni adócsökkentésének kompenzálására, nagyobb figyelmet kellene szentelnie arra a hírre, hogy a múlt hónapban Soros 18 milliárd dollárt utalt át vagyonából egy általa irányított magánalapítványba. Ezzel a lépésével erre az összegre soha nem fog kelleni adót fizetnie. Noha ez lehet az amerikai történelem legnagyobb adóelkerülése, sem a jobboldalon, sem a baloldalon senki még csak fel sem vonta szemöldökét. A cikk részletesen ismerteti mindazon okokat, hogy a kongresszusnak miért kellene bezárnia ezen adóelkerülési manipulációkat, amelyeket a szupergazdagok egyre inkább használnak és egyre nagyobb összegekkel.

Belgium csökkenteni akarja Szaúd-Arábia befolyását muzulmán közösségére címmel a vezető francia lap, a Le Monde arról számol be, hogy a belga diplomácia kényes műveletbe fogott azzal a céllal,  hogy a belgiumi muzulmán kultusz radikalizálódását megfékezze. Küldöttség járt Rijadban azért, hogy a két ország között 1969 óta érvényben lévő megállapodást felmondja. A megállapodás a szaúdi királyi családnak a tulajdonába helyezte Brüsszel európai uniós negyedében lévő hatalmas épületének, a keleti pavilonnak a kulcsát. E nagy, szalafista-vahabista mecsetté vált épületkomplexum lett a belgiumi muzulmán vallási radikalizmus központja.

A jelenleg 8,8 milliós Ausztria népessége 2080-ra 10 millióra duzzad, számol be a vezető osztrák lap, a Die Presse az osztrák statisztikai hivatal tegnap megjelent előrejelzéséről. A lakosság száma növekedésének oka a nemzetközi bevándorlás. Az országban már öt éven belül 9 millió ember fog élni.

(Echo TV nemzetközi lapszemléje, először ma 11:55-kor)

 


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »