Kezdődik: betiltották a miniszoknyát egy német iskolában a menekültek miatt

Kezdődik: betiltották a miniszoknyát egy német iskolában a menekültek miatt

Annyi közel-keleti bevándorló érkezett meg az utóbbi néhány hónapban Németországba, hogy egy bajor iskolaigazgató kénytelen volt arra kérni diákjait saját biztonságuk érdekében, hogy mindig takarják el kezeiket és lábaikat – írja a blikk.hu.

A gyerekek védelmében kellet lépni

Martin Thalhammer, a William Diess gimnázium vezetője egy szülőkhöz és gyermekeikhez írt levélben azt kérte a női tanulóktól, hogy ne hordjanak rövid ruhákat, hanem bugyolálják be az egész testüket, mert az iskola sportterme mellé egy menekültszálló létesült. Az ott lévő migránsok kivétel nélkül iszlám vallásúak és az ő szokásaiknak meg kell felelnie a németeknek is. Az igazgató szerint egy egy ujjatlan felső vagy rövidebb szoknya „félreértésekhez” is vezethet. A diákok védelme miatt a menekülteknek tilos belépnie az iskolába.

Hírdetés

A németek attól tartanak, hogy náluk is olyan magas lesz a nők ellen elkövetett erőszakos bűncselekmények száma, mint Svédországban amely ma a második azoknak az országoknak a listáján ahol a legtöbb szexuális erőszak történik. A pocikngi városvezetés szerint Thalhammer lépése szükségszerű és megfontolt volt. De nem mindenki örült a döntésnek. A németek a nők és gyerekek ellen elkövetett erőszakos bűncselekményektől való félelme egyébként nem alaptalan.

Tömeges nők elleni erőszak a németországi menekülttáborokban

Menekült nőtársakat és még gyerekeket is tömegesen erőszakolnak meg német menedékkérő-gyűjtőpontokon, de a kényszerprostitúció is gyakori – számol be a Huffington Post német kiadása. A hírportál által közölt dokumentum szerint a probléma tömeges és már egy hónapja is tudott volt – írja a mandiner.hu.

A lap arról ír, hogy a menekült nőtársakat és még gyerekeket is tömegesen erőszakolnak meg a német gyűjtőpontokon, de a kényszerprostitúció is gyakori – számol be a Huffington Post német kiadása. A Huffingtonpost.de olyan dokumentumot is közöl, amelynek dátumából kiviláglik: a hírportál szerint tömeges probléma Hessen tartományban már augusztusban tudott volt. A cikkhez mellékelt, augusztus 18-i keltezésű levelet a helyi jóléti szervezet, a ProFamilia Hessen, a tartományi nőtanács és a tartományi nőiroda munkaközössége közösen írta a tartományi parlamentnek.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »