Fűtetlen szobában fagyoskodik egy autista fiú

Fűtetlen szobában fagyoskodik egy autista fiú

A 24 éves Feca egy Békés megyei otthonban él. Az autista fiú anyja, Ildikó vasárnaponként 80 kilométert utazik, hogy meglátogathassa súlyos beteg gyermekét, akit nem tud otthon ápolni.

Most télen azonban eddig egyáltalán nem volt fűtés Feca szobájában, a fiú ugyanis tavaly nyáron egy dührohama során letépte a radiátort a falról. Anyja azóta is hiába kéri a személyzetet, hogy tegyék vissza a fűtőtestet, csak az egymásra mutogatás megy.

Az otthon szerelői azt mondták az édesanyának, hogy a karbantartókhoz nem is érkezett bejelentés a leszakított radiátorról.

„Legutóbb, amikor a fiamnál jártam, a keze olyan volt, mint egy jégcsap. Én is nagykabátban ültem végig. Az ápolók egy plusztakarót adtak a fiamnak, hogy ne fázzon. Mondanom sem kell, nem ért semmit. Tényleg így kell bánni egy sérült emberrel?

Ildikó a Bors szerint havonta több tízezer forintot fizet fia ellátásáért, ám úgy tűnik a fenntartók szerint ez nem elég az emberhez méltó életre.

Hírdetés

A legsegítőkészebbnek még mindig a karbantartók bizonyultak, akik szerint két alkatrészre volt szükség a radiátor visszaszereléséhez, ám ettől nem lett egyszerűbb a helyzet:

„A karbantartó közölte velem, hogy az alkatrészek beszerzése nagyjából egy-két hét az engedélyek és a papírmunka miatt.”

Ildikó végül megelégelte a cirkuszt, és maga vette meg a szükséges alkatrészeket, majd beszolgáltatta őket a személyzetnek.

„Remélem, a következő fagyokat (fiamnak) nem egy dupla pokróc alatt kell átvészelnie”

– mondta el a Borsnak a kétségbeesett édesanya.

(Kép: Feca és a radiátor hűlt helye / Forrás: Bors)


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »