Ez gyorsan ment: Lázár János minisztériuma máris benyelte az MVH-t

Ez gyorsan ment: Lázár János minisztériuma máris benyelte az MVH-t

A hagyományos csütörtöki Kormányinfón Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte, az Európai Unióból érkező agrártámogatások felett diszponáló Magyar Vidékfejlesztési Hivatalt (MVH) felszámolják, és amíg nem megy végbe a folyamat, addig a kancellária alá vonják a szervezeti egységeket.

Lázár János nem viccelt, valóban kigolyózta Fazekas Sándor földművelésügyi minisztert; az egyébként joggal és sokat kritizált MVH az agrártárca alá tartozott eddig.

Végre megvan a magyarázat a letepeledési kötvény megszüntetésére

Nehéz szülés volt, de csak sikerült: a kormány szerint egyre jobb az államadósság helyzete, így már nincs szükség a kötvényekre, ugyanakkor „nem engednek a Jobbik zsarolásának sem”. Ismét lesz bürokrácia-csökkentés, lesz nagy szigor, Fazekas Sándornak nincs jó napja, valamint az is kiderült, hogy mit érez Lázár János kínosnak és kellemetlennek.

A Miniszterelnökség közleményéből kiderül, hogy 2016. október 28-án, azonnali hatállyal felmentették az MVH elnökét dr. Gyuricza Csabát, valamint elnökhelyettesét, dr. Dragovácz Nikolettát, az elnöki tisztségét 2016. november 1-től dr. Viski József tölti be.

Hírdetés

Viski egyébként a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára.

Értelmét vesztette a tárca – távoznia kell Fazekas Sándornak

Egy tisztességes kormány elképzelhetetlen lenne egy Földművelésügyi Minisztérium (FM) nélkül, de az Orbán-kabinet nemcsak az állami földterületektől, de az uniós kasszától is megszabadította a Fazekas Sándor vezette tárcát, foglalta össze a jelenlegi helyzetet Magyar Zoltán. A Jobbik szakpolitikusa szerint a miniszternek távoznia kell a posztjáról.

Ez gyorsan ment.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »