Épül a macedón kerítés – válaszul a vadak újabb rohammal bizonyították, hogy nincs helyük Európában

Épül a macedón kerítés – válaszul a vadak újabb rohammal bizonyították, hogy nincs helyük Európában

Drótkerítést kezdett el felhúzni a macedón hadsereg szombaton a macedón-görög határon, ahol a bevándorlók igyekeznek bejutni az országba és folytatni útjukat Nyugat-Európa felé.

Szírek, afgánok és irakiak haladnak át nagyrészt akadálytalanul az egész Balkán-félszigeten, miután a tengeren Görögországba jutnak Törökországból. A macedón hatóságok november 19. óta minden más nemzetiségű embert, köztük az iráni, bangladesi, pakisztáni és szomáliai jöttmenteket visszafordítják Görögország felé, aminek következtében több ezren torlódtak fel a határ görög oldalán fekvő Idomeni település közelében.

Csütörtökön több tucat, gazdasági bevándorlónak minősített migráns csapott össze a határon a rendfenntartókkal. Főleg Iránból, Marokkóból és Pakisztánból érkezett vadak próbáltak erőszakosan átjutni a határon.

Macedón rendőrök görög földön: az őket dobáló ösztönlények ellen kényszerültek fellépni

Szombat kora délután ismét összetűztek a migránsok a macedón rohamrendőrökkel a görög-macedón határnál – jelentette az M1 tudósítója a helyszínről.

Beszámolója szerint mintegy ötven macedón rohamrendőr nyomult be a görög területen lévő konfliktuszónába, mivel a migránsok egy kisebb csoportja kövekkel, botokkal, tégladarabokkal dobálta a rendőröket. A támadásban több rendőr is megsérült. Az AP hírügynökség tudósítója legalább 250-re teszi az egresszíven dobálózó betolakodók számát.

Hírdetés

A tudósítás szerint a migránsok folyamatosan próbálnak a zöldhatáron át Macedóniába jutni, de amikor a befogadóközpontokba érkeznek, akkor a rendőrök őket visszaviszik Görögországba. A hatóságok már egy öt kilométeres szakaszon építettek három méter magas drótkerítést, de arról egyelőre nem kaptak hivatalos tájékoztatást, hogy mekkora szakaszon épülhet tovább a műszaki határzár.

(MTI nyomán)

Korábban írtuk:

– Kétezres horda rekedt a görög-macedón határnál – a többségük békés betolakodásban bízik, "csak" néhány százan ostromolnák erővel is a kontinenst

– Ajándékba kapott tőlünk Macedónia 100 kilométer NATO-drótot, kesztyűket és oszlopverőgépet – vajon mit építhetnek?

– Több tucat fős élősködő csürhe támadt a rendfenntartó erőkre a görög-macedón határon

– Macedón-görög határ: a migránsok bevarrták a szájukat, elkészítették a koporsójukat, és kérik, hogy lőjék le őket

– Merkel, segíts! – A görög-macedón határon feltartóztatott "menekültek" Európa elárasztójában bíznak

Kapcsolódó szeptemberi emlék: Megostromolták a vadak Röszkénél a határt – gyújtogatás, kődobálás, fosztogatás, könnygáz, vízágyú, sérült rendőrök


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »