Eljött az idő a konföderációs jelkép nemzeti himnusz szavainak felülvizsgálatára

Eljött az idő a konföderációs jelkép nemzeti himnusz szavainak felülvizsgálatára

SALON

A nagy olvasottságú liberális amerikai online portál feltette olvasóinak a még nála is liberálisabb Alternet nevű (álalternatív) hír- és véleményportál cikkét arról, hogy a konföderációs háborús emlékművek csak a kezdetet jelentik, mert jönnie kell e rabszolgatartásról szóló háború többi jelképének is eltakarítása.

Aki szeretné tudni, hogy a fősodratú történész mantrája helyett az Észak-Dél polgárháború nem a rabszolgatartásról szólt, olvassa el Paul Craig Roberts cikkét itt: http://lovasistvan.hu/2017/08/27/paul-craig-roberts-faltoro-kos-cikke-az-amerikai-polgarhaboru-nem-a-rabszolgatartasrol-szolt/

Ezután jön hosszú szöveg arról, hogy az amerikai himnusz – a Star-Spangled Banner – mennyire konföderációs, olyan fogalmakkal megspékelve, mint fekete rabszolgák, üldözés, legfelsőbb bíróság.

Az alábbiakban a kérdést a Klubrádióban vitatja meg „A”, „B” és „C” egy hipotetikus beszélgetésben.

Hírdetés

„A”: Drágám, hallottad, hogy mit akarnak Amerikában? Felül akarják vizsgálni a himnuszukat, mert hogy az a rabszolgatartást idézi fel.

„B”: Tök jó! Nem kellene a magyar himnuszt is felülvizsgálni?

„C”: Hogy neked mennyi eszed van! Dehogynem! Mi az, hogy „Isten áldd meg a magyart!”? Először is: Isten léte nem bizonyított tény. Másodszor: akinek a lénye nem bizonyított, az nem tud „megáldani”. Harmadszor: mi az, hogy „magyar”?

(A trialógus tetszés szerint folytatható.)

 

 

Megosztás:


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »