Zuschlag kipakolt az Összefogás fórumán

Zuschlag János csalás miatt elítélt, börtönbüntetéséből tavaly szeptemberben szabadult volt szocialista politikus szerint a baloldali összefogásban azok a politikusok alkotnak egy csapatot, akik hosszú éveken keresztül rugdosták egymást. A volt országgyűlési képviselő erről szerdán Budapesten, az Összefogás Párt tényfeltáró fórumán beszélt.

A volt politikus szerint őszöd is csak az MSZP-ben történhetett meg, vagyis hogy a miniszterelnökkel régóta viaskodó ellenlábasai kiadnak egy hangfelvételt anélkül, hogy felfognák a következményeit. Mint mondta, vannak olyan hangfelvételek, amelyek bepillantást engednek az MSZP működésébe, és rávilágítanak, hogy Gyurcsány Ferenc tisztában volt azzal, hogy kiszivárogtatták az anyagot. Szerinte ezt az információt megtartotta magának, hogy saját pártbeli ellenfeleit sakkban tudja tartani vele.

Zuschlag János Gyurcsány Ferencet a magánbeszélgetésekben is agresszív, kemény embernek írta le, akinek nem nagyon voltak barátai. Azt mondta: számtalan alkalommal tanúja volt megalázó megbeszélgetéseknek, amelyet Gyurcsány Ferenc Mesterházy Attila jelenlegi MSZP-elnökkel folytatott. Az azt firtató kérdésre, honnan származhat egy párt feketekasszája, Zuschlag János közölte, egyik formája az, hogy a jó kapcsolatért önként befizetnek pénzeket vállalkozók, a másik pedig, hogy mindenféle gazdasági tevékenységből, üzletekből, beruházásokból, pályázatokból visszajönnek a pénzek.

Hírdetés

Arra a kérdésre, tudja-e bizonyítani állításait, Zuschlag János azt mondta, nincs fotója az MSZMP feliratos széfről, de mint mondta, baloldali politikus nem jelentette fel az általa elmondottak miatt.

Bábuk a fórumon

A fórumra meghívták Gyurcsány Ferencet, Mesterházy Attilát és Szigetvári Viktort is, ám ők nem jelentek meg, az Összefogás Párt ezért kirakta az őket mintázó bábukat. Zuschlag János saját ügyét úgy értékelte: „volt egy olyan történet, amelyben én még elkapható voltam, a fölöttem levők nem voltak elkaphatók”. Arra a kérdésre, hogy a felette levők ott vannak-e a fórumon, azt mondta, ha a jelenlét bábut jelent, akkor igen.

Zuschlag könyve március 10-én jelent meg, és a volt szocialista országgyűlési képviselő egyebek között azt állította benne, hogy miután 2004-ben lemondott a képviselőségről, 2006-ban képviselőjelöltnek választották a kiskunhalasi MSZP-ben, majd megállapodott vezető szocialista politikusokkal, hogy visszalép, és ezért ötvenmillió forintot kapott egy nejlonszatyorban. A könyv megjelenésekor adott interjúban a börtönből nemrégiben szabadult férfi arról is beszélt, hogy amikor a Gyurcsány Ferenc vezette Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztériumban ő intézte a pályázati ügyeket, volt olyan pályázat, amelynek nyernie kellett, és erről a miniszter is tudott.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »