Zuhanórepülés és az RTL Klub

Zuhanórepülés és az RTL Klub

Sok baj van az RTL Klub nevű csatornával. Annyi, hogy azt felsorolni is lehetetlen. Nem is próbálkozom ilyesmivel, bár vonzanak a teljesíthetetlennek tűnő kihívások.

Történt, hogy sok jóérzésű embernél kihúzta a gyufát a csatorna egy műsorral, azon belül is egy törülközős jelenettel, amit a kivételesen tehetséges szerkesztők valami érthetetlen okból produkciónak kereszteltek el. Itt jegyezném meg, hogy régen a produkció szónak még volt némi rangja. Valami értékeset, sok gyakorlással létrehozott produktumot jelentett. Azonban az a valami, amiben egy számomra ismeretlen celeb és Szabó Simon egy falatnyi törülköző rángatásával igyekeztek zenére mozogni, és eltakarni a csúnyájukat, minden volt, csak produkció nem.

Ennél színvonalasabb előadásokat bármelyik szalagavatón láthatunk, ahol a diákok különböző jeleneteket adnak elő szüleik és a többi diák, illetve a tanárok felhőtlen szórakoztatását szolgálandó. Egy rettenetesen dilettáns módon előadott gagyit láthatott az, aki az RTL Klubra kapcsolt. Mondhatnám azt is, hogy megérdemelte. Így jár, aki a hétvége utolsó estéjén az RTL-t választja. A gagyiról egyébként minden média, többek közt a magát betiltottnak deliráló Index, és a 24.hu is megírta, hogy gagyi. Merthogy az.

Az Index sorozatfüggő szerzője magához képest viszonylag korrekten azt is jelezte, hogy a műsor formátuma lopott termék, és valószínűleg amiatt olyan átkozottul nézhetetlen, mert rekordidő alatt, sebtiben dobták össze az RTL boszorkánykonyhájában, hogy megelőzzék a TV2 hasonló, ám jogtiszta műsorát.

Az mondjuk megint csak az objektivitás teljes hiányát jelzi, hogy az előző tévés szezonban hónapokig verte az Index és bűntársai az asztalt A fal versus Piramis polémia miatt. Habonyozva, orbánozva tolvajoztak nulla-huszonnégyben, és a NER-re leginkább jellemzőbb példaként citálták az olvasóik elé a szerintük példa nélküli történetet.

Szerintem viszont számtalan alkalommal lopkodta el az RTL a már megvásárolt TV2-s műsorok ötleteit. Elég csak a Big Brothert koppintó Való világra vagy a Kismenőket másoló Kicsi óriásokra gondolni, de az évek óta nagy sikerrel vetített Konyhafőnök is annak a Masterchef VIP című műsornak a lenyúlása, amelyet szeptembertől kezdett vetíteni a TV2, miután megvásárolta a jogokat.

Persze tudjuk, hogy ami hunyorítva, száz méter távolságból szemlélve egy kicsit is úgy tűnhet, hogy a NER részét képezi, az eredendően vállalhatatlan, nézhetetlen és korrupt, no és persze gagyi, sőt a kollaboráció legékesebb példája, épp ezért üldözendő, de az RTL ügyeskedése csak egy kis fineszes csibészség meg egy újabb szög a NER koporsójába, tehát mindenképpen támogatandó.

Hírdetés

De hogy még egy picit összekuszáljam a szálakat, azt is el kell mondanom, hogy a törülközős „produkció” is egyszerű lopás volt. A törülközővel bűvészkedést már feltalálták, évekkel ezelőtt tarolt is egy hatalmasat a közösségi médiában. Az persze profin és bármilyen hihetetlen, de ízlésesen volt színpadra állítva. Ügyes és ötletes jelenet volt, aminek az lehetett az oka, hogy két profi előadó mutatta be, hónapokig tartó gyakorlást követően.

Az RTL által megvásárolt két haknista viszont valószínűleg három, alkalmanként félórás, megúszós próbát követően állt ki ország-világ elé hülyét csinálni magából.

Ami viszont számomra sokkal megdöbbentőbb erővel hatott, az az úgynevezett produkciót megelőző werkfilm volt. A trashceleb tényleg nem tudom, ki fia, borja, ugyanis egy váratlan pillanatban letolta az alsóját, és kéretlen péniszmutogatásba kezdett. Két nőnek, Tóth Gabinak és Nagy Alexandrának mutogatta kéretlenül a nemi szervét. Nagy Alexandra színésznő az abúzus közben jól látha­tóan, borzasztóan kényelmetlenül érezte magát. Nem tudni, mi járt a fejében, de a szerződésében lévő és el nem olvasott apró betűs részek szinte biztosan az elsők között juthattak eszébe.

No meg talán az is, hogy Marton László áldozata, Sárosdi Lilla, a #metoo mozgalom hazai arca és kirobbantója hasonló esetről számolt be és haknizta körbe körülbelül egy éve Magyarországot.

Sárosdi Lilla is egy kéretlenül az arcába tolt férfi nemi szervről szipogott hónapokon keresztül a jelenleg az RTL alkalmazásában bohóckodó Veiszer Alindának. Óriási botrány volt az egy éve elmesélt történetből, hatalmas hullámokat vetett a kéretlen nemi szerv, Marton László bele is bukott a himbálásba. Alinda és Sárosdi egymás könnyeit törölgették a Hír TV-ben, miközben az ominózus történet részleteit tárgyalták ki.

És hónapokig erről az esetről beszélt a magyarországi sajtó is. Az Index, a 24.hu, vagy a 444.hu most viszont hallgat. Ahogyan Sárosdi Lilla is. Alinda meg… Ő épp az utazási katalógusokat lapozgatja. Jól fizet az RTL. Megfizeti a bukósisakos hamburger készítését. És a hallgatást is. Lehet belőle nyaralni menni. Ha már az oktatási tárca nem jött össze.

Apáti Bence – www.888.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »