Zuhanóban vagy növekvőben Orbán Viktor tekintélye

Zuhanóban vagy növekvőben Orbán Viktor tekintélye

Igen, van független mérőszám a magyar miniszterelnök értékelésére.

Széles mosollyal fogad Józsi bá’, amikor meglát.

— Megint egy olyan videót hoztam, amit már láttál — jelenti be azonnal, miután üdvözöltük egymást.

— Megint egy oktató videó lesz? — kérdem érdeklődve.

— Nem egészen. Ebben is egy apróságra szeretném felhívni a figyelmed — mondja és már be is lép a Twitter (mostanság X) fiókjába, mutatja Tucker Carlson Orbán Viktorral készült videóját.

— Csak azt szeretném megmutatni, hogy ez a kb. 128 milliós megtekintés mennyit ér.

— Hogy tud ez a szám bármit is jelenteni. Nagy, az biztos, de ki tudja mit jelent ez az X platformon? — fogalmazom meg kételyemet kérdés formájában.

Hírdetés

— Egyismeretlenes egyenlet, vagyis kell még egy adat. Legyen az Trump, az Egyesült Államok volt, és talán leendő elnökének interjúja, mert azt 266 millióan látták — válaszolja, és rám néz.

— Ügyes. Vagyis Orbán Viktor a Tucker Carlsont követőknek körülbelül fele olyan érdekes, tehát fele olyan politikai súllyal rendelkezik, mint egy volt amerikai elnök — jelentem ki.

— Majdnem. Mert van még néhány szám, ami árnyalja a helyzetet. Az egyik, hogy Tucker Carlson követőinek száma „csak“ 10 millió, így nem az ő követőinek érdeklődése akkora, hanem a teljes twitteres, vagyis X-es közösségé! Másik szempont, hogy amíg Amerikában a politikai érdeklődés fókusza az X-en van, ami százmilliós nagyságrendű tábort jelenthet, addig itthon a félmilliót sem éri el a felhasználók száma.

— És mennyien használják összesen az X-et?

— Pontosan csak Elon Mask tudja, de 350-400 millióra becsülik. Ami azt is jelenti, hogy háromból két ember nézte a Trump-videót. Ez az USA lakosságával összemérhető szám, és háromból egy az Orbán-interjút, ami Magyarország lakosságának több mint tízszerese! Na mekkora is Orbán politikai súlya?! — húzza fel a szemöldökét idős szomszédom.

— És ehhez még adjuk hozzá a magyar feliratosat! A 4 milliót, amit a hazai felhasználókon kívül még legalább 3,5 millióan néztek meg, vagyis vélhetően a Világ összmagyarsága — teszem hozzá, csak hogy látsszon, én is tudok a számok mögé nézni, ha akarok. Végül megegyezünk Józsi bával abban, hogy ezek a számok is többféleképp értelmezhetők, de az tisztán látszik, hogy Orbán Viktor súlya nemzetközi szinten Magyarország méretének, gazdasági súlyának többszöröse, ha merészek vagyunk, mondhatjuk, hogy legalább tízszerese. Hogy itthon mekkora? Arra meg ott ez a videó, amit vidáman, jó érzéssel néztünk meg ismét.

VIDEÓ ITT nézhető meg!


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »