Zuglóban szükség volt némi adóemelésre az évi százmilliókhoz

Zuglóban szükség volt némi adóemelésre az évi százmilliókhoz

Alig másfél hónappal az önkormányzati választás után máris adóemelésekről döntött az új testület Zuglóban. Jelentősen emelkedik a telekadó, az építményadó és az idegenforgalmi adó, sőt lesz garázsadó is Zuglóban.

Az M1 kereste a kerület új MSZP-s polgármesterét, Horváth Csabát, hogy miért emelik az adókat, egyelőre még várják a válaszát. Az ügy pikantériája, hogy eddig az előző ciklusban Karácsony Gergely vezette a kerületet, és a kampányban ő azt hangoztatta, hogy rendben vannak Zugló pénzügyei – derül ki az M1 Híradójából.

Miközben a zuglói balliberális többséget alkotó politikusok leosztották maguk között a tisztségeket, brutálisan megemelték a kerületi lakosokat sújtó adókat – erről beszélt a Híradónak a XIV. kerület fideszes önkormányzati képviselője. Borbély Ádám elmondta, hogy a csütörtökön elfogadott módosítások értelmében a telek-, az építmény- és az idegenforgalmi adót is növelték.

A Híradó birtokába jutott dokumentumokból jól látszik, hogy míg eddig háromszáz forintnyi telekadót kellett fizetni egy négyzetméternyi területért, ez a jövő évtől már háromszázötven forint lesz Zuglóban. Az idegenforgalmi adót pedig az eddigi napi négyszázötven forintról ötszázharmincra emelte a Horváth Csaba vezette testület. Ez több mint 15 százalékos drágulást jelent. Hasonló mértékben emelték az építményadót is. Ráadásul a garázsadó zuglói bevezetéséről is döntöttek.

Hírdetés

Az új szocialista polgármester körül már a zuglói alakuló ülés előtt botrány robbant ki, miután sajtóhírek szerint egy olyan módosítást készült benyújtani, ami felhatalmazta volna, hogy akár több száz millió forintokról is egymaga határozhasson, ha a kérdést halaszthatatlannak minősíti.

Horváth Csaba hazugságnak nevezte az erről szóló híreket. Végül aztán egy nap alatt meggondolta magát, és levette napirendről ezt a határozati javaslatot.

Szintén a XIV. kerületi szocialista városvezető volt az, aki megválasztása után egy lapinterjúban kijelentette: Zugló eddig sem, és ezután sem akar ingatlanokat értékesíteni. Csakhogy másnap a Népszavában jelentek meg az önkormányzat ingatlanhirdetései.

A mostani adóemelésekkel kapcsolatban az M1 kereste a polgármestert és a zuglói önkormányzatot. Szerették volna megtudni, hogy mi indokolta a növeléseket, hogyha korábban minden rendben volt Zugló gazdálkodásával, de egyelőre nem kaptak választ.

(Híradó nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »