Zúdul ránk még bőven az égi áldás, nem nyugszik az időjárás

Zúdul ránk még bőven az égi áldás, nem nyugszik az időjárás

Kedden napközben elszórtan kialakulhat zivatar nagyobb eséllyel délután, este északkeleten, illetve nyugaton. Egy-egy intenzívebb zivatar északkeleten valószínűbb viharos szél, felhőszakadás és általában kisebb méretű jég kíséretében.

Kedd hajnalra csökken a felhőzet, több helyen kiderül az ég, de ettől még erősen felhős tájak is maradnak. Eleinte főként az Északi-középhegység térségében fordulhat elő zápor, zivatar, majd fokozatosan csökken a csapadékhajlam. Az északnyugati szél az Észak-Dunántúlon időnként megélénkül, zivatar környezetében pedig viharos széllökés is lehet. Hajnalban 16 és 21 fok között alakul a hőmérséklet, olvsaható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

Hírdetés

Napközben a napsütés mellett a Dunántúlon és a középső tájakon kevesebb, az északkeleti megyékben pedig több gomolyfelhő képződik. Elsősorban ott fordulhat elő szórványosan zápor, zivatar felhőszakadással kísérve, míg másutt csak helyenként lehet csapadék. Az északnyugati, nyugati szél megélénkül, az Alpokalján időnként megerősödik, zivatar környékén pedig viharos széllökés is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között valószínű.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »