Zsoldosokra mért csapást az orosz hadsereg

Külföldi „zsoldosok” ideiglenes állomáshelyeire és ukrán diverzánscsoportok kiképzőközpontjaira mértek csoportos csapást az orosz fegyveres erők nagy hatótávolságú precíziós fegyverekkel és drónokkal – közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium.

Az orosz hadijelentés szerint minden célpontot eltaláltak. Orosz sajtójelentések azt állítják, hogy az egyik ilyen, külföldi tanácsadókat elszállásoló hotel Odesszában volt.
   
Az orosz hadsereg a tárca tájékoztatása szerint Donyeck térségében hét támadást vert vissza, az ottani frontszakaszon az ukrán fél vesztesége 445 halott és sebesült. A meghiúsított ukrán támadások számát az egész frontvonal mentén az összesítés 11-ben, az ukrán veszteséget pedig mintegy 840 főben adta meg.
   
Vlagyimir Rogov, az Együtt vagyunk Oroszországgal nevű zaporizzsjai mozgalom vezetője hétfőn a Telegram-csatornáján közölte, hogy az ukrán erőket kiverték az Artyomovszktól (ukrán nevén: Bahmut) északnyugatra lévő Orihovo-Vaszlijivka településről.
   
A moszkvai katonai tárca az elmúlt nap folyamán megsemmisített ukrán katonai célpontok és haditechnikai eszközök között említett meg két vezetési és megfigyelőpontot, két lőszerraktárt, egy MiG-29-es repülőgépet, négy harckocsit, hét pácélozott harcjárművet, HIMARS-rakétákat és 33 drónt.
   
Az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek és az Ukrajnával határos orosz régiók több településéről jelentettek ukrán tüzérségi és dróntámadást a helyi hatóságok. Kurszkban hétfőn egy nap leforgása alatt másodszor kapott dróntalálatot az önkormányzat épületének teteje, emiatt a város alapításának 991. évfordulója alkalmából tervezett vasárnap esti tűzijáték után másnap reggel elmaradt az ünnepi körmenet is.
   

Hírdetés

Hétfőn a hivatalos jelentések szerint az orosz légierő legkevesebb kilenc ukrán drónt lőtt le Kurszk és Belgorod megye, illetve a Krím félsziget fölött. Az elcsatolt Luhanszk megyében, az orosz határ közelében lévő Krasznodonban (ukránul Szorokine) két civil életét vesztette, három pedig megsebesült a Junoszty gyárat ért ukrán belövések következtében.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »