Zsoldosok készülnek a magyar határra is – nem, nem, soha…

Míg Orbán az EU zsoldosaitól félti a magyar határokat, Kurz és Merkel egyetértett a Frontex megerősítésében. A német és az osztrák kormány támogatja az Európai Bizottság javaslatait az Európai Unió (EU) külső határának védelméről – jelezte Angela Merkel német és Sebastian Kurz osztrák kancellár a jövő heti EU-csúcsról vasárnap Berlinben folytatott megbeszélésük előtt.

Angela Merkel sajtónyilatkozatában kiemelte, hogy kormánya egyetért az osztrák soros elnökséggel abban, hogy „súlyponti” kérdés a külső határ védelme.

Hírdetés

Jean-Claude Juncker, a brüsszeli bizottság elnöke a határvédelemről „előremutató” javaslatokat tett, amelyeket „kimondottan üdvözlök” – tette hozzá a német kancellár.

Sebastian Kurz hangsúlyozta, hogy Ausztria már régóta sürgeti mindazt, amit Jean-Claude Juncker javasolt, „jelesül a Frontex megerősítését” és „mandátuma kiterjesztését”.

Emlékezetes, hogy Orbán Viktor a Sargentini-jelentés elfogadása után kijelentette: „egy új küzdelem előtt próbálják gyengíteni Magyarországot”, amely a német kancellár uniós határfelügyeleti tervéről fog szólni. Ennek lényege szerinte, hogy a schengeni övezet szélén található országokat részben megfosztanák a határőrizet jogától.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »