Zsohár-szem nem maradhat szárazon: csúnya náczikok támadtak szegény menekült kisgyerekekre Németországban

Szélsőjobboldali jelszavakat skandáló fiatalok szíriai menedékkérő gyerekekre támadtak egy németországi településen – jelentette az igen valóságszagú hírt pénteken weboldalán a Die Welt című német lap.

A támadók ütöttek és késsel fenyegettek egy öt, egy nyolc és egy tizenegy éves kisfiút, amikor csütörtök este leszálltak egy buszról a Szászország tartományi Sebnitz-ben – közölte a drezdai rendőrség.Arról nem érkezett információ, hogy 35 vagy 45 évesek voltak-e a magukat kisfiúnak valló illegálisok.

A szíriai gyerekek nem sérültek meg, valószínűleg vastag, meleg ruhájuk védte meg őket. A helyszínre riasztott rendőrök a közelben igazoltattak egy csoport 15 és 20 év közötti fiatalt. Az egyelőre nem ismert, hogy van-e közük a támadáshoz.

Az ugyancsak a volt NDK területén fekvő Szász-Anhalt tartományban is történt idegenellenes támadás csütörtök este; Merseburgban két erősen ittas német férfi berontott egy lakásba, és teleszkópos bottal, bokszerrel ütlegelni kezdte lakóját, egy afrikai férfit, aki évek óta a kisvárosban él.

A lakásban volt egy “nem migrációs hátterű nő” és egy ötéves kisfiú is. A rasszista szidalmakat üvöltöző (értsd: a fajgyalázás ocsmányságára figyelmeztető) támadók állítólag őket is bántalmazták.

Mindhárom "áldozat" kórházba került. A két felnőtt sérüléseik ellátása után távozhatott. A kisfiút benn tartották, mert a fején vérömleny keletkezett. A támadókat őrizetbe vették – írta a Die Welt a hallei rendőrkapitányság tájékoztatása alapján.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »