Zsinagógafelújítás, netán héber iskola kell? Nem gond, ezt is állják a naponta mocskolt "nem zsidó magyarok"!

Zsinagógafelújítás, netán héber iskola kell? Nem gond, ezt is állják a naponta mocskolt "nem zsidó magyarok"!

A következő két évben csaknem kétmilliárd forintot biztosít a kormány a zsidó vallási közösségek ingatlanfejlesztéseire. Az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny szerdai számában jelent meg.

Hírdetés

Eszerint a kormány egyetért a zsidó vallási közösségek által a 2016-2020. évek között megvalósítani tervezett, kiemelt egyházi ingatlanfejlesztésekkel, beruházásokkal és programokkal.

A kabinet támogatja a zsidó vallási közösségek fejlesztéseit: a budapesti Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga felújításának folytatására az idén 1 milliárd, majd jövőre további 717 millió forintot biztosítanak a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) számára; az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) számára az idén negyedmilliárd forintot biztosítanak a budapesti Bét Menachem Héber-Magyar Kéttannyelvű Általános Iskola, Óvoda és Bölcsőde gimnáziummal való bővítésére – adja hírül az MTI.

Korábban írtuk: Újabb zsidó iránymutatás: még mindig nem holokausztozunk eleget, a felelősségelhárítás kultúráját el kell felejteni


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »