Zsinagógafelújítás: csalók számlájára utalt a Mazsihisz – még vicces is lenne, ha nem az ön pénzéről lenne szó

Zsinagógafelújítás: csalók számlájára utalt a Mazsihisz – még vicces is lenne, ha nem az ön pénzéről lenne szó

Csalók vették rá a Mazsihisz munkatársait, hogy egy másik bankszámlaszámra utalják a Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga felújítására szánt pénz egy részét. A két alkalmazottat elbocsátották.

A magyarországi sajtóhírekben ugyan nem kezdett keringeni, de a Mazsihisz oldalára február 4-i dátummal felkerült egy közlemény, amely szerint a zsidó szervezet feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen, aki 122 millió forinttal károsította meg őket – írja az érintettség okán joggal felháborodott HVG.

A közleményben az áll, hogy a csalás a Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga felújításával, egészen pontosan a felújítást végző fővállalkozó egyik számlájának kifizetésével kapcsolatos: a tettes vagy tettesek a számla kiegyenlítésének módját illetően megtévesztették a Mazsihisz gazdasági dolgozóit.

A hír pénteken ment körbe az izraeli sajtóban, amely további részletekkel szolgál, mindezt egy január 24-én kelt mazsihiszes belső jelentésre alapozva. Eszerint a csalást januárban követték el, a telefonos és e-mailes megtévesztés pedig arra irányult, hogy a csalók két Mazsihisz-munkatársnál (vélhetően tehát a fent említett gazdasági munkatársaknál) elérjék: a zsinagóga felújításán dolgozó alvállalkozó kifizetésére szánt 122 millió forint ne a korábban használt, hanem egy másik, nyilván a csalók által kezelt bankszámlaszámra érkezzen. A pénzt aztán azonnal fel is vették a bankszámláról a csalók. (A HVG értesülése szerint egy hazai bankszámlaszámról van szó.)

Hírdetés

A Jewish Telegraph Agency szerint a két átvert dolgozótól a Mazsihisz megvált. A hvg.hu úgy értesült, hogy egyikük vezető munkatárs. A jelentés szerint bár a Mazsihisz áldozata volt a csalásnak, a munkatársak hibát követtek el. Arra is utalás szerepel a szövegben, hogy végeredményben a rendőrségi vizsgálatból tudjuk majd meg, mi történt.

Az mind a Mazsihisz közleményéből, mind a fajtársi HVG írásából kimaradt – nyilván csak valami apró nüansz okán -, hogy a figyelmetlen hitközségi dolgozók ezúttal is a mi adóforintjainkat utalgatták összevissza, ugyanis a magát nemzeti színekbe burkolt kormány 3 milliárd forintos nagylelkűségének köszönhető a Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga felújítása (is).

(Kuruc.info – HVG nyomán)

Zsinagógafelújítás, netán héber iskola kell? Nem gond, ezt is állják a naponta mocskolt "nem zsidó magyarok"!

Jó kezekben a pénzünk: a kormány 3 milliárdot ad a Rumbach utcai zsinagóga felújítására


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »