Zsidó virtschaft: Az állítólag angolul és németül is beszélő Lázár tolmácsokat vitt a milliós útjaira

Stábtagok kísérték el Lázár Jánost azokon az utakon, amelyeknek kiugróan magas volt a szállásköltsége, egyikük már tíz éve az államtitkár munkatársa – tudta meg az ügyet kirobbantó Origo. Állítólag azért tartottak vele, hogy tolmácsoljanak, bár Lázár parlamenti életrajza alapján társalog angolul és középfokon beszél németül.

Névtelenséget kérő, az ügyet jól ismerő forrásból az Origo megtudta, kik kísérték el Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkárt arra a három utazásra, amelyeken a szállásköltség közel kétmillió forintba került. A forrásuk szerint tolmácsolás céljából tartott Lázárral egy-egy munkatársa, egyikük Sonkodi Balázs, aki korábban politikai tanácsadó volt, a másik pedig Perényi Zsigmond, a Lázár János által felügyelt Magyar Holokauszt 2014 – Emlékbizottság titkára. Hogy melyikük melyik úton volt útitárs, az nem derült ki.

Lázár a parlament honlapján szereplő életrajz alapján angolul “társalgási szinten”, németül pedig középfokon beszél. A lap megkereste a felmerült információkkal kapcsolatban a Miniszterelnökséget, de egyelőre nem kaptak választ.

Hírdetés

Sonkodi Balázs 2012 nyarán került a Miniszterelnökséghez, nem sokkal az után, hogy Lázár átvette a hivatal irányítását, de már korábban is a politikus környezetéhez tartozott. Perényi Zsigmond korábban a Fidesz külügyi titkára volt. A Cink.hu számolt be arról korábban egy vadászatról, amelyen Lázár János is részt vett, lehetséges, hogy Perényi ezen is ott volt.

Egy az Origo által indított per tárgyalásán derült ki, hogy “közel kétmillió forintba került a szállás Lázár Jánosnak és egy munkatársának három utazáson, összesen hét nap alatt”. A bíró a tárgyaláson részítéletet is hozott, kimondta, hogy a két útról a Miniszterelnökségnek részletesebb tájékoztatást kell adnia, de a döntés nem jogerős. Lázár János bejelentette, hogy lemond a neki járó utazási költségtérítésről, és visszafizette a három utazáson keletkezett közel kétmilliós hotelszámlát. Állítólag.

Sobri Joe – Origo.hu nyomán


Forrás:magyarhajnal.com
Tovább a cikkre »