Zsidó világösszeesküvés márpedig nincs

Felvilágosult demokrata körökben általában nagy felháborodást szokott kelteni, ha valaki nyilvánosan zsidó világ-összeesküvést vizionál, de már az is erősen antiszemita-gyanús dolog, ha valaki megemlíti, hogy a világ sorsát befolyásoló döntések mögött általában vagy közvetlenül, vagy közvetetten, de mindig zsidók állnak.

Mindez azért van így, mert ilyen dolog egész egyszerűen nem létezik. Ez csak egy szélsőjobboldali elmélet, ami súlyos támadás a demokrácia ellen. Mondhatni vegytiszta fasizmusnáciusmusantiszemitizmus. És hogy ez mennyire így van, azt mi sem bizonyítja jobban, mint a Jerusalem Post magazin néhány napja megjelent összeállítása, amely a világ ötven legbefolyásosabb zsidóját veszi lajstromba.

Az első helyen természetesen Benjamin Netanjahu, Izrael miniszterelnöke áll, őt követik a többiek, mint az államelnök Reuven Rivlinl, aki a 7. helyet szerezte meg, vagy Ronald Lauder, a Zsidó Világkongresszus elnöke, aki a lap szerint a 10. legbefolyásosabb héber a világon. A listán még jónéhány, Izraelben élő politikus, közéleti személyiség és vallási vezető található, akik szintén nagy befolyással bírnak a közel-keleti ország életére. És ez így is van jól, hisz a hol kéne tevékenykedniük és hatással lenniük a dolgokra a zsidóknak, ha nem a saját államukban.

Ha a lista vizsgálgatását itt abba hagynánk, még akár el is hihetnénk a felvilágosult demokraták állítását, miszerint nincs semmiféle összeesküvés, és minden ilyen elmélet nem más, mint hazug propaganda. Azonban, ha megnézzük, hogy egyik-másik, elsőre nem túl ismerősen csengő név kit is takar valójában, akkor már azért egész más kép kezd kirajzolódni előttünk a dolog állását illetően.

Hírdetés

A lista második helyén Janet Yellen található, aki a Federal Reserve System, azaz az amerikai jegybank elnöke. A harmadik Jack Lew, az Egyesült Államok pénzügyminisztere, a negyedik Wendy Sherman, az USA iráni főtárgyalója, az ötödik Sheldon Adelson, a Las Vegas-i Venetian Hotel és Casino, valamint az izraeli Israel HaYom napilap tulajdonosa, nem mellesleg a történelem legnagyobb politikai adományozója, aki családjával közösen összesen 54 millió dollárral támogatta az amerikai republikánus jelölteket.

A lista hatodik helyén Haim Saban található, akinek a neve nem sokaknak lehet ismerős, de ettől függetlenül ő az az izraeli multimilliárdos, aki most Hillary Clintont finanszírozza nem kis pénzzel, hogy az asszony befutó legyen a következő elnökválasztáson. A tizenkettedik helyen Michael Bloomberg korábbi New Yorki polgármester található, aki jelenleg a Bloomberg pénzügyi hírszolgáltató vállalat vezetője.

A tizennegyedik Ruth Bader Ginsburg, Amerikai Egyesült Államok Legfelsőbb Bíróságának tagja, a huszadik Todd Stern, az Obama-kormányzat fő klímatárgyalója, a huszonhatodik Jeff Zients, a Fehér Ház gazdasági főtanácsadója, a harmincnyolcadik Sheryl Sandberg, a Facebook operatív igazgatója. És érdemes még megemlíteni Ruth Porat asszonyt, aki korábban Morgan Stanley, manapság pedig Google pénzügyi igazgatója.

Innentől pedig mindenki döntse el maga, hogy mi lehet igaz és mi nem az összeesküvés-elméletekből. Hozzátéve még halkan azt, hogy a szóban forgó lista minden bizonnyal csak a jéghegy csúcsa…


Forrás:radicalpuzzle.blogspot.com
Tovább a cikkre »