Zsidó tüntető tette helyre az izraeli minisztert a bodrogkeresztúri csodarabbi sírjánál

Mose Arbel izraeli belügyminiszter február 29-én hivatalos látogatásra érkezett Magyarországra, ám a vizitet az amúgy minden Izraellel, s a zsidókkal kapcsolatos eseményre nyitott magyarországi média nem nagyon verte nagydobra. Azt meg végképp elhallgatták, hogy Bodrogkeresztúron, Reb Sájele csodarabbi sírja közelében egy amerikai ortodox zsidó a minisztert elítélő szavakat kiabált, illetve föliratos transzparenssel tiltakozott emelt a jelenléte ellen – írja a bhol.co.il izraeli ortodox hírportál és az X.

Mose Arbel izraeli belügyminiszter, az afroázsiai és szefárd zsidókat képviselő Sasz ortodox vallásos párt politikusa február 29-én Magyarországon járt, ahol különböző irányzatú zsidó közösségek vezetőinél tett látogatásán kívül a többi között megbeszélést folytatott Pintér Sándor belügyminiszterrel, annak hivatali kollégáival és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettessel. Mose Arbel megköszönte Pintér Sándornak – amiképpen Semjén Zsoltnak is – azt, hogy a magyar kormány szilárdan támogatja Izraelt az Európai Unió fórumain, illetve ellenzi a Dél-Afrikai Köztársaság által Izrael ellen a hágai Nemzetközi Bíróságra benyújtott „igazságtalan” keresetet.

Hírdetés

Az izraeli miniszter azt is megköszönte Pintér Sándornak, hogy a magyar rendőrségnek köszönhetően a magyarországi zsidóság teljes biztonságban érezheti magát, valamint azt, hogy Magyarország elismeri Izraelnek az önvédelemhez való jogát (ami a Gázai övezetbeli népirtás formájában érvényesül – H. J.) Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is fogadta az izraeli minisztert, aki a Gázai övezetben túszként fogvatartott egyik izraeli túsz fivérével és húgával együtt érkezett a találkozóra. Az izraeli miniszter és a túsz testvérei megköszönték Semjén Zsoltnak, hogy a magyar kormány mindent megtesz az izraeli túszok kiszabadulásáért.

Mose Arbel legemlékezetesebb magyarországi találkozása azonban Bodrogkeresztúron volt, ahol a Reb Sájele csodarabbi síremlékének közelében egy amerikai állampolgárságú ortodox zsidó elítélő szavakat vágott a miniszter fejéhez, miközben tiltakozó transzparenst is a magasba emelt. Azt nem lehet tudni, hogy az amerikai zsidó pontosan mit kiabált, illetve mi volt ráírva a transzparensére, mert erről hallgat az izraeli média. Mindenesetre nem sokáig tiltakozhatott az izraeli miniszter jelenléte ellen, mert a komolyabb erővel kivonult magyar rendőrség rövid időn belül lefogta és – amint a gyenge minőségű amatőr fényképünkön is látható – gyorsan betessékelték a meseautóba. Még szerencse, hogy nem magyar volt a tiltakozó…

H. J. – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »