Zsidó parancsra betiltják a palesztinok melletti tüntetéseket a "demokratikus" Franciaországban

Zsidó parancsra betiltják a palesztinok melletti tüntetéseket a "demokratikus" Franciaországban

Immár a demokrácia látszatára sem adnak Franciaországban: a párizsi kormány betiltotta a Gázai övezetben zajló izraeli vérengzés ellen szervezett tüntetéseket. Természetesen a zsidó terroristák mellett továbbra is lehet demonstrációkat szervezni.

Bernard Cazeneuve belügyminiszter azzal az indokkal kívánja betiltani a gázai népirtás megállítása céljából szervezett demonstrációkat, hogy azok „fenyegetést jelentenek a közrendre nézve”.

A hétvégén Franciaország nagyvárosaiban számos tüntetést jelentettek be a palesztinok védelmében kiálló különböző szervezetek. A francia kormány azonban állítólag attól fél, hogy megismétlődnek az elmúlt vasárnap eseményei, amikor is a gázai öldöklést elítélő demonstrálók és zsidó tüntetők között összetűzésekre is sor került. „Úgy ítélem meg, hogy a mostani viszonyok nem megfelelőek a biztonság garantálásához” – jelentette ki a francia belügyminiszter.

Hírdetés

Az érvényben lévő rendelkezések értelmében, aki részt vesz egy nem engedélyezett demonstráción, egy évig terjedő elzárással, illetve15 ezer euróval büntethető. Amennyiben pedig az illegálisnak minősített tüntetésen bárki elfedi az arcát, hogy ne legyen felismerhető, akár három év börtönt, és 45 ezer eurós pénzbírságot is kaphat. A demokrácia legnagyobb dicsőségére tilos továbbá betiltott rendezvényeket népszerűsíteni az internetes fórumokon és közösségi oldalakon. Ha valaki mégis ilyesfajta „bűncselekményekre” vetemedne, akár egy évre is börtönbe kerülhet, és 15 ezer eurót is kifizethet. Viszont ha a betiltott tüntetés erőszakba torkollik, akkor akár hét évre is lecsukhatják, és 100 ezer euróval is megrövidíthetik azt a személyt, aki a nem engedélyezett nagygyűlés vagy felvonulás részleteit a különböző világhálós fórumokon ismertette.

Bernard Cazeneuve az illetékes rendőri szerveket arra szólította föl, hogy minden bejelentett rendezvény körülményeit alaposan vizsgálják meg, és hozzák meg a tiltó határozatot, amennyiben az „szükséges”.

Michele Sibony, a Zsidó Szövetség a Békéért elnevezésű szervezet vezetője a belügyminiszteri felszólítást a következőképpen kommentálta: „A palesztinok melletti tüntetők szabad véleménynyilvánításának tiltása egészen egyedülálló Európában.” Youssef Boussoumah, a Köztársaság Bennszülöttjeinek Pártja vezetője még élesebb bírálatot fogalmazott meg: „Franciaország kriminalizálja a szolidaritás kifejezését a palesztin néppel. Ez a legteljesebb mértékben felháborító. Újabb kísérlet ez a palesztinok elhallgattatására, arra, hogy rákényszerítsék őket és támogatóikat az izraeli elnyomók előtti teljes behódolásra.”

Sylvie Perrot, egy a palesztinok érdekében kiálló aktivista pedig azt mondta, hogy „a fasiszta államok tiltják meg a háborúk elleni demonstrációkat, és hihetetlen, hogy a francia szocialisták ezt a példát követik”.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »