Zsidó olimpia helyett inkább a magyar tömegsportot támogatná a Jobbik

Zsidó olimpia helyett inkább a magyar tömegsportot támogatná a Jobbik

Gumiborítású futópályát építünk minden városban és kerületben a Jobbik kormányra kerülése esetén – írja Facebook-bejegyzésében Dúró Dóra jobbikos képviselő, az Országgyűlés sportért is felelős kulturális bizottságának elnöke. Alább olvasható a folytatás.

Pártunk e döntése friss, de régi vágyam egy ilyen nem is túl költséges, országos fejlesztés (egy-egy ivókúttal és közterületi edzőgépekkel kiegészítve), hogy legalább minden nagyobb településen létrejöhessen egy ilyen új közösségi tér, mely hasznos kikapcsolódást biztosíthatna az ott élőknek. Miközben a férfiak 65 és a nők 60 százaléka túlsúlyos, a szabadidősportot nem igazán támogatja a kormány (csak a vég nélküli stadionépítést, mely a korrupció melegágya is), sőt most számos futóversenyt betiltanának a fővárosban.

Ízlés dolga, hogy ki hol szeret futni (nekem a legnagyobb élményem a Kékes Csúcsfutás volt), de tény, hogy a hortobágyi Délibáb Félmaraton a mérsékelt érdeklődés miatt idén már nincs, míg a dunai hidakon is átvezető, fővárosunk gyönyörűségét a sok ezer külföldi nevezőnek is bemutató futóversenyek egyre népszerűbbek, valamelyiken már mintegy 30 ezer nevező is volt, tehát igény volna rá…

Hírdetés

A Jobbik szerint az autósok érdekeit is szem előtt kell tartani, de pl. az augusztusi éjszakai futóverseny betiltása nem indokolható. Figyelembe kell venni, hogy a részvevőknek ez komoly közösségi élmény (különösen azoknak a nőknek, akiknek nincs annyi csapatsportolási lehetőségük, mint a baráti társaságban is gyakran focizó férfiaknak), egy-egy ilyen versenyélmény pedig egészségtudatos életre vezethet, kedvet csinálva a rendszeres sporthoz. Az állami egészségügyi kiadások csökkentésén túl az országnak komoly bevétele is jelentkezik a versenyekre mintegy 80 országból érkező résztvevők fővárosban töltött vendégéjszakái után, a turisták pedig az országimázs szempontjából is fontosak, így a tiltás helyett megoldást kell találni a versenyek lebonyolítására úgy, hogy az ne jelentsen méltánytalan terhet a közlekedőkre.

A Jobbik szerint a 2019-es Európai Makkabi Játékok helyett inkább a tömegsportot kellene támogatni pl. a futópályák építésével.

(Képek: Béli Balázs)

Korábban írtuk: "Isten ajándékaitól" nem sajnálják a pénz(ünke)t: 2 helyett több mint 30 milliárdba kerül a judapesti zsidó olimpia


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »