„Zsidó oligarchák által fizetett terv Irán lerohanására”

„Zsidó oligarchák által fizetett terv Irán lerohanására”

RUSSIA-INSIDER

Ahogyan az elmúlt napokban az iráni utcákon a hangulat forróvá vált és a Trump-kormány fenyegetései beterítették az egész iráni nemzetet, írja az elemzés, érdemes megvizsgálni, hogy mi motiválja Wasington és a „mély állam” programját a volt perzsa birodalomban.

Ezért a Russia-Insider cikkírója áttekintette az amerikai Brookings Intitute (az USA vezető liberális agytrösztje) és a Közel-Keleti Politika Saban Központja közös elemzését a témában.

Az elemzés ezzel a címmel jelent meg: „Mely út vezessen Perzsiába”. Ez megvizsgálja azon alternatívákat, amelyek az Egyesült Államok számára állnak nyitva Iránnal szemben, ami – az elemzés készítői szerint –  fenyegetik a közel-keleti stabilitást, békét és nyugalmat. /A cikkíró a „közel-keleti nyugalom” kifejezésnél se jegyzi meg, hogy elnevette magát./  A dokumentum három fő opciót taglal, amelyek: meggyőzéses megközelítés, bekapcsolódás az eseményekbe és a katonai válasz.

A szerzők szerint az egyetlen hatékony opció a katonai, ugyanis a terroristákat támogató, atomfegyverekkel felfegyverkezni akaró és a térségben instabilitást keltő Iránnal szemben.

Hírdetés

Az Irán lerohanásának célja lenne a mostani kormány eltávolítása és a nukleáris program leállítása.

A publicista ezután a józan ész talaján állva ismerteti a 80 milliós Irán hadseregének erejét az irakihoz hasonlítva, valamint a megszállást igen erősen akadályozó tényeket.

És azt, hogy egy amerikaiak által vezetett invázió /amelybe, tegyük hozzá, a NATO részvételre kényszerítene bennünket is/ ellen lenne a térség valamennyi országa Szaúd-Arábia és Izrael kivételével.

A végén a cikk hangsúlyozza: egyértelmű, hogy a Trump-kormány magáévá tette ezt az elemzést, amelynek a forrásanyaga a Közel-Keleti Politika Saban Központjából származik. „Ha netán valaki elfelejtette volna: Haim Saban, a Központ alapítja 2002-ben, hatalmas pénzekkel járult hozzá Hillary Clinton kampányához a 2016-os elnökválasztási kampány idején”.

 


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »