Zsidó motorosok érkeznek Judapestre Duna-parti cipőket nézegetni

Zsidó túramotorosok csapata halad át Magyarországon: a 11 fős konvoj várhatóan szerdán délután gördül be Budapestre, hogy új tagokkal bővülve reklámozzák a zsidók olimpiáját – vagyis a Jeruzsálemben 1932 óta rendszeresen megtartott Maccabit és annak európai változatát.

Az első világjátékot is motoros csapat hirdette Európában. "Szimbolikus jelentőségű, hogy a mostani túra Berlinben ér véget július 28-án, és Joachim Gauck német államfő nyitja meg az Európai Maccabi Játékokat" – mondta az Origónak Nagy Ákos, a Mazsihisz sajtómunkatársa.

A túramotorosok megállnak a Duna-parti bronzcipőknél, és látogatást tesznek a Dohány utcai zsinagógánál is. A társaság szívesen lát kísérőket, új tagokat is a csapatban.

Hírdetés

Mikor a sorsuk iránt különösen érdeklődő Origó arról érdeklődött, hogy a túrázók tartanak-e provokációtól, azt a sejtelmes választ kapták, hogy védelmük biztosított (nyilván a Moszad által – a szerk.), de azért a magyar hatóságokra és a hazai szervezők biztonsági szolgálatára is számíthatnak.

A négyévente megrendezett izraeli és európai Maccabikon rendszeresen 40- 50 ország több ezer sportolója vesz részt, amatőrök és profik, ép és fogyatékkal élő sportolók egyaránt.

Magyarország 1989 óta nevez be a megmérettetésre, 2009-ben például Polgár Judit sakkozó is ott volt a Jeruzsálemben játszó "magyar" csapatban.

(Origó nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »