Zsidó blog: félreértés miatt ostromolták fél napon át a határt a szegény ártatlan kődobáló menekültek

Zsidó blog: félreértés miatt ostromolták fél napon át a határt a szegény ártatlan kődobáló menekültek

Hát ki más, mint a 444?… Alacsony vérnyomásúaknak különösen ajánlott, az is kiderül belőle, hogy a rendőrök támadtak rá az ártatlanokra, akik csak "közeledtek" – semmiképpen sem kaput döntöttek be és rendőröket sebesítettek meg. A zsidók ugyanis azt szeretnék elhitetni, mindez csak utána történt, mintegy válaszként. És persze az is színigaz, hogy menekülték alig várták, hogy felhagyhassanak a határvédők támadásával. Nem gond, hogy videofelvételek vannak mindenről, ők nem csak a múltat, a jelent is szemrebbenés nélkül átírnák.

Félreértésből indulhatott a röszkei randalírozás

Miért kezdődött a balhézás Röszkénél? Erre próbálnak válaszokat találni a helyszínen lévő kollégáink, Plankó Gergő és Tamás Bence Gáspár. Egyelőre azt rakták össze néhány önkéntessel és menekülttel folytatott beszélgetés alapján, hogy (idegesítő kiemelés a zsidó blogban)

féreértésből indulhatott a balhé:

a magyar hatóságok be akartak engedni néhány kisgyerekes családot, kinyitották a határkaput, ezt viszont az arra várakozó rengeteg menekült egy része félreérthette, és nagy tömegben utánuk indultak. Ekkor még sokan azt kiabálták, hogy “Thank you Hungary”, hiszen azt hitték, hogy újra kinyitják a határt. Rontott a helyzeten, hogy a rendőrséget nem segítette arab nyelvű tolmács, így semmilyen – számukra érthető – tájékoztatást nem adtak a határ felé igyekvő embereknek.

Viszont amikor közel értek a menekültek a határhoz, akkor a rendőrség gumibottal ütni és új fajta gumilövedékkel lőni, továbbá vízágyúval, könnygázzal és paprikaszprével oszlatni kezdte a menekülteket, akik erre vegyesen pánikba estek és dühösen dobálni kezdtek. Ebből kerekedett rövid idő alatt súlyos balhé, aminek mindkét oldalon rengeteg sérültje lett.

Este hat óra után szerb rendőrök is felhagytak a tétlenséggel, nem túl szervezett módon – és nem is erőszakkal – mintegy ötven szerb rendőr avatkozott közbe. A menekültek dühöngő keménymagja gyorsan fel is hagyott a határ támadásával.

A kormányszóvivő cáfol

Előre megfontolt, tudatos támadás érte szerdán a röszkei közúti átkelőnél Magyarországot és a határt védő magyar rendőrséget – jelentette ki a kormányszóvivő csütörtökön Szegeden.

Hírdetés

Kovács Zoltán úgy fogalmazott, olyan brutális támadás történt, amelyre nincsen semmilyen mentség. A kormányszóvivő hazugságnak minősítette, hogy félreértés miatt alakult ki a konfliktus, és cáfolta azokat a sajtóhíreket, melyek szerint a zavargás előtt átengedtek néhány migránst magyar területre.

Hangsúlyozta, a rendőrség arányos választ adott a felfegyverzett migránsok támadására, és nem lépte át a szükséges határokat.

A szolgálatot teljesítő rendőrök példásan helytálltak, törvényesen és szakszerűen látták el feladatukat.

Magyarország határozott és elszánt a magyar és uniós határok megvédésére, és nyitott minden előremutató javaslat támogatására – fejtette ki a kormányszóvivő, hozzátéve az unió döntés-előkészítés lassú és tétova.

Kovács Zoltán rámutatott, az unió külső határát elsősorban Görögországban kellene megvédeni, és erre Magyarország emberi és pénzügyi erőforrásokat is kész átcsoportosítani.

Magyarország csak idén több mint 200 millió eurót fordított a határ védelmének megerősítésére, miközben az unió csupán 7 milliót adott erre célra – hangzott el.

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója elmondta, a röszkei zavargás miatt 22 emberrel szemben folyik büntetőeljárás határzár tiltott átlépésének gyanújával, és a rendőrség vizsgálja, a bűncselekmény minősített esete megvalósult-e.

Ezzel kapcsolatban a kormányszóvivő megjegyezte, a rendőrség azonosított egy hangadót, a támadás egyik szervezőjét, egy szíriai férfit. Esetében a történtek miatt vizsgálják, megállapítható-e a terrorcselekmény gyanúja.

A főtanácsadó közölte, a támadás során húsz rendőr sérült meg, ketten súlyosan, hárman ugyan könnyebben, de ők is kórházba kerültek. Öt rendőr csütörtökön is kórházi ellátásra szorult.

Bakondi György tájékoztatása szerint a keddtől hatályba lépett intézkedések következtében nagy arányban csökkent a határsértők száma. Hétfőn 9380 migránssal szemben intézkedtek, kedden ez a szám 367, szerdán 277 volt, csütörtök délelőtt 95 határsértőt fogtak el, közülük 69-et Csongrád megyében.

Határozatlan ideig az utazók nem használhatják a röszkei autópálya-, illetve a közúti átkelőt, valamint az ásotthalmi határátkelőhelyet. Magyarország az elkövetkező napokban a szerb hatóságokkal erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy az átkelőket újranyissák, amint ezt a biztonsági helyzet lehetővé teszi.

(Kuruc.info – MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »