Zseniálisan megoldotta digitálisan az úszásoktatást és felfüggesztették

Vezsenyi Lászlót, a makói József Attila Gimnázium kreatív testnevelőtanárát az internetet elterjedt, humoros videója miatt eltiltotta a tanítástól, és komolyan megbüntette a tankerület. Az intézkedés miatt az oktatási ombudsman is csatasorba áll, azonnali vizsgálatot rendelt el a tanár emberi méltóságának védelme érdekében.

Már több mint 400 ezer megtekintésnél jár a makói testnevelő, Vezsenyi László videója. A tanár még a koronavírus-járvány kirobbanása kezdetén, a távoktatás bevezetésekor készített egy humoros összeállítást, amelyben egy vasalódeszkán, a nappaliban tartott online úszásórát a diákoknak.

Vezsenyi egy csapásra országos hírű oktatóvá vált, a népszerűsége az egekbe szökött, produkcióját mi is imádtuk:

Tesi óra távoktatás….

Közzétette: Kovács Tibor – 2020. március 21., szombat

Hírdetés

MEGBÜNTETTÉK ÉS ELTILTOTTÁK A VIDEÓ MIATT

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének adott interjúból kiderül, hogy a videó feltöltésének napján a tankerületi központ vezetője letiltotta a tanítástól, Vezsenyinek át kellett adnia az összes tanulócsoportját, és oktatási anyagokat sem küldhetett a diákoknak. Emellett sziszifuszi büntetést is kapott: ugyanúgy minden nap el kellett készítenie a tanagyagokat, de azt a diákok nem láthatták, csak a tankerület és az iskola igazgatója kapta meg.

Emellett a tankerület azt is előírta a tanárnak, hogy tanulmányozza a Pedagógusok Etikai Kódexét, illetve a nemzeti alaptantervet, és vizsgázzon le belőle a József Attila Gimnázium igazgatója előtt, ettől végül az intézmény vezetője elállt, írja Rókus Ákos itt.

Magyar Tudat

The post Zseniálisan megoldotta digitálisan az úszásoktatást és felfüggesztették appeared first on Magyar Tudat Nemzeti Hírportál.


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »