"Zsenge kora" miatt nem ítélhették életfogytiglanra a 70 éves magyar asszonyt viperával agyonverő cigányállatot

Húsz év fegyházbüntetésre ítélt nem jogerősen a Kaposvári Törvényszék egy 19 éves viszi "férfit", előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, nyereségvágyból, a kora miatt védekezésre korlátozottan képes személy ellen elkövetett emberölés miatt – közölte a bíróság hétfőn.

Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, a védelem enyhítésért fellebbezett, így jogerős döntést az ügyben a Pécsi Ítélőtábla hoz majd.

Mivel a cigánybűnöző még nem töltötte be a 20. életévét, a kora miatt a bíróság a négyszeresen minősített emberölés ellenére nem ítélhette életfogytiglani fegyházra. A Kaposvári Törvényszék a vádlottra kiszabható legszigorúbb büntetést rótta ki, azzal a kitétellel, hogy legkorábban a büntetés kétharmadának letöltése után szabadulhat.

A gyilkosság áldozatára – egy egyedül élő 70 éves nőre – tavaly novemberben találtak rá otthonában, a Somogy megyei Viszen. A rendőrség rövid időn belül elfogta a bűncselekmény elkövetésével gyanúsított helybeli cigányt, aki beismerő vallomást tett. A tettét azzal indokolta, hogy "új életet akart kezdeni, el akart költözni a faluból, hogy máshol munkába álljon, és ehhez pénzre volt szüksége". Hát persze.

Hírdetés

Azt remélte, hogy az idős nő házában pénzt talál, ezért késő este kicsalta a bejárati ajtóhoz, és egy vasbottal halálra verte, majd átkutatta a lakást. Az áldozat pénztárcájában 14 500 forintot talált.

(MTI nyomán)

Korábbi cikkeink:

Az eddigi legpofátlanabb cigány hazugság: azért verte agyon viperával a magyar nénit, mert nem volt pénze munkába menni

Elfogták a viszi emberölés gyanúsítottját – erről a cigányról lehet szó

Cigány recept: Új életet akarsz kezdeni, tesó? Üss agyon vascsővel egy öreg parasztot, rajság van, menni fog!


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »