Zoltai Andrea alakítása a Jobbik budapesti ünnepségén – tudósítónkat fölszólította, hogy ne zsidózzon…

Zoltai Andrea alakítása a Jobbik budapesti ünnepségén – tudósítónkat fölszólította, hogy ne zsidózzon…

Zoltai Andrea, Zoltai Gusztávnak, a Mazsihisz egykori elnökének, Lázár János zsidóügyi főtanácsadójának a lánya a Piarista köz felől közelítette meg a Jobbik budapesti ünnepségének helyszínét, a Március 15. teret. Hat-nyolc rendőr azonnal ott termett, miután meglátták, hogy olyan szöveget tartalmazó transzparenst tart a kezében, amely valószínűleg nem nyerte volna el az ünneplő jobbikosok tetszését.

Kisebb csődület támadt a rendőrökkel is élénk vitába szállt Zoltai Andrea, ismert Jobbik-ellenes tüntető és néhány éppen ott áthaladó jobbikos között. A szóváltás közepette a nő fölismerte szerény személyemet (én eddig soha nem láttam), mert rám kiáltott: „Csak nyugodtan fényképezzen és tegye ki a Kuruc.infóra”. Erre megkérdeztem: „Honnan tetszik tudni, hogy a Kuruc.infóra, és nem a Háárec világhálós hírportáljára teszem ki?” A Háárec, a legtekintélyesebb izraeli héber nyelvű napilap nevének hallatán Zoltai Andrea fölkiáltott: „Ne zsidózzon!”…

Hírdetés

Az ember mindig, mindenkitől tanul valami újat. A Jobbik ellen tüntető Zoltai Andreától például azt, hogy a Háárec (jelentése: az ország, ez az ország) héber napilap Budapesten antiszemita szitokszónak számít. Kérdés is fölmerült bennem: hogyan, milyen zsidó tudással a tarsolyában lehet valaki a jelenlegi kormány első számú zsidóügyi főtanácsadója – állítólag havi egymillióért -, aki a saját lányát még arra sem volt képes megtanítani, hogy a héber Háárec, vagy másképpen Erec, országot, pontosabban Izraelt jelenti és nem antiszemita káromlást.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »