Zöldterületek újultak meg Pásztón

Zöldterületek újultak meg Pásztón

Share 0 Tweet 0 Share Akár, 5 millió forint vissza nem térítendő támogatás napelemre és energiatárolóra! Kalkuláljon itt! (x)

A városháza arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a támogatásnak köszönhetően megújult a Hunyadi udvar, a Stromfeld udvar, a városi piac, a Kishegyi szabadidőpark, a vasútállomás előtti tér, valamint csúszdaparkot építettek a strand mellett. Közleményükben ismertették: a Hunyadi udvarban megújították a zöldfelületet, növényeket telepítettek és felújították a labdafogó kerítéssel körbevett kézi-, kosárlabda, és futballpályát, a kültéri fitnesz- és tornapályát, a 200 méteres futópályát, a járdákat, a parkolókat, az utakat és a pihenőket. Ugyancsak megújították a kerítéssel védett kutyafuttatót és a vízelvezetést, valamint fejlesztették a közvilágítást és utcabútorokat helyeztek ki.

Hírdetés

A Stromfeld udvarban felújították a játszóteret, a Kishegyi szabadidőparkban pedig elbontották a színpadot és a kapcsolódó raktárt, és egy 300 méteres futókört alakítottak ki. A piac épületét felújították, lefedték a nyitott standokat és növelték azok számát. Növénysávot telepítettek, megújították a parkolókat, korszerűsítették a vízelvezetést és kiépítették a közvilágítást. A vasútállomás előtti téren és a strand környezetében is megújult a zöldfelület és annak környezete. Az állomásnál esőbeállót és kerékpártárolót, valamint térfigyelő központot és kamerarendszert alakítottak ki. A strandnál a csúszdapark mellett tornapályát is kialakítottak. Azt írták, a környezetfejlesztési pályázathoz kapcsolódva környezettudatosságot erősítő lakossági programokai is szerveztek, így faültetést óvodás és általános iskolás gyermekekkel, előadásokat, rendhagyó környezetismereti órát vagy családi napot. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

Share 0 Tweet 0 Share


Forrás:alternativenergia.hu
Tovább a cikkre »