Zöldinges kommentár a Légió Hungária szobordöntéséhez

Zöldinges kommentár a Légió Hungária szobordöntéséhez

A pacifizmus idea marad, a háború viszont tény.

Oswald Spenglertől származik a fenti idézet. Tökéletes összefoglalója ez a jelenben zajló eseményeknek. Csak a naiv ember gondolhatja, hogy a fegyverek nyugvása békét jelent. Valójában azonban minden békekötéssel csak a frontvonalak helyeződnek át a politika prondjára és ugyanígy, minden fegyveres konfliktus a politikai csatatér áttétele más színtérre. Béke nincs, fegyvernyugvás van.

Hírdetés

Április 1-jén állították fel Ferencvárosban a Ferenc téren azt az egy méteres, szivárványszínű, térdelő New York-i Szabadság-szobrot, ami a ferencvárosi önkormányzat egyik művészeti pályázatának nyertese lett. A BLM szobor még a megalkotása előtt heves indulatokat váltott ki, Bayer Zsolt is kilátásba helyezte, hogy „Már másnap le fogjuk dönteni a picsába!”. Persze Bayer – nem meghazudtolva politikai pártállását – csak a szavak embere maradt, és még csak tiszteletét sem tette az alkotás előtt. A szobor felállítást követően a Mi Hazánk Mozgalom és a Légió Hungária aktivistái bedeszkázták a remekművet, az azonnali ezt élőben is közvetítette. Késő este pedig fehér festékkel öntöttek le.

Ma reggel viszont már arra ébredhettünk, hogy a Légió Hungária ledöntötte a szobrot. Ez persze heves indulatokat váltott ki. Külön érdekessége a történetnek, hogy eddig – legalábbis én – nem találkoztam az LH-nak >>fajvédő


Forrás:zoldinges.net
Tovább a cikkre »