Zéró toleranciát akarnak a cigánybűnözéssel szemben

Zéró toleranciát akarnak a cigánybűnözéssel szemben

“Elég a cigánybűnözésből!” a címmel szervezte meg tüntetését a Mi Hazánk, közösen a Magyar Önvédelmi Mozgalommal és a Betyársereggel vasárnap Monoron. A rendezvény résztvevői szigorúbb fellépést kívánnak elérni a cigány származású bűnelkövetőkkel szemben.

“Elég a cigánybűnözésből!” a címmel szervezte meg tüntetését a Mi Hazánk, közösen a Magyar Önvédelmi Mozgalommal és a Betyársereggel vasárnap Monoron. A rendezvény résztvevői szigorúbb fellépést kívánnak elérni a cigány származású bűnelkövetőkkel szemben.

Pár nappal ezelőtt snitzerrel szurkálta össze idős áldozatát egy 20 éves cigány származású férfi Monoron. Az áldozat belehalt sérüléseibe, az elkövető „ijedtében” az idős áldozat gépkocsijával menekült el a tett helyszínéről. Ám nem ez volt az első, cigányok által elkövetett erőszakos, brutális bűncselekmény az elmúlt napokban. Jászapátiban csaknem megismétlődött az olaszliszkai lincselés. A tíz- és hatéves gyermekek az ablakból nézték végig, bezárt ajtók mögül, ahogy több tucatnyi cigány férfi és nő a saját apjukat veri a családi házuk udvarán, pusztán azért, mert kifogásolta a hangos, több száz fős dajdajozásukat.

A fent említett legutóbbi, halálos tragédiába torkolló támadás helyszínén Monoron 400-500 tüntető jelent meg a Piac téren és vonult az áldozat házához. A rendezvényen felszólalt László Attila, a Magyar Önvédelmi Mozgalom (MÖM) vezetője, Tyirityán Zsolt, a Betyársereg vezetője, és Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke. Mindannyian megfogalmazták felháborodásukat, hogy a Fidesz tíz évvel ezelőtti kampányígéretével szemben, miszerint Pintér Sándor belügyminiszter két hét alatt rendet tesz az országban, semmit nem tettek a cigány-magyar együttélés rendezése érdekében. Sérelmezték azt is, hogy a cigányintegrációra szánt közpénzek elsikkasztása ügyében sem történt érdemi előrelépés.

A Mi Hazánk zéró toleranciát hirdetett a „cigánybűnözéssel” szemben, és már nem először. 2019 májusában Törökszentmikóson vonultak fel. Akkor több ellentüntetés is zajlott, most azonban mindösszesen Kolompár Orbán jelent meg, 4-5 cigány kíséretében, valamint a tér túloldalán öt momentumos tartott előre bejelentett ellentüntetést, kihelyezett standjuk mellett, kordonok mögül szemlélve a tüntető tömeget.


Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke, 2021. június 13. (Fotó: Varga Moncsi – Hunhír.info)

Toroczkai kiemelte, hogy az országban naponta történnek a monori esethez hasonló támadások. Nemrégiben legszűkebb pátriárkájában lincseltek meg egy fiatalembert, aki súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, ám erről az esetről sem lehet olvasni, hallani a mainstream médiában, ahogy általában a többi sem kap nyilvánosságot. A pártvezető közlése szerint Brüsszel olyan felméréseket rendel és készít, amely elemzi, hogy Kelet-Európa országaiban, köztük Magyarországon mikor lesz az őshonos lakossággal szemben többségben a cigányság. Hangsúlyozta, hogy bár az alacsony bérek miatt nem vagyunk célország a bevándorlók számára, de Magyarországon a cigányság aránya megegyezik az Ausztriában élő bevándorlók arányával, és ez mindenképp figyelmet érdemel.

Hírdetés

Elmondta, hogy a Mi Hazánk programjában az egykori Jobbikénál jóval radikálisabb, és a gyakorlatban sokkal hatékonyabb megoldási javaslatok szerepelnek a probléma megoldására. A párt államközi megállapodás keretében a cigánybűnözőket szibériai munkatáborokba, illetve a Fekete Delfinhez hasonló börtönökbe küldené, hogy a letöltött büntetés után soha ne legyen kedvük bűnismétlésre, hogy ne legyen sikk a cigányság körében a börtönviseltség.

Toroczkai bejelentette, hogy július 25-én Jászapátiban tartanak demonstrációt, ahol a fent említett eseten kívül több alkalommal is támadtak meg cigányok magyarokat, és ahol komoly etnikai feszültség tapasztalható.

László Attila, a MÖM vezetője elmondta, hogy olyan információk birtokába jutott, miszerint Monoron a cigányok titkos Facebook-csoportokban szervezkednek a magyarok ellen, sőt, akár konkrét merényletek kitárgyalásáig is eljutnak. Úgy vélte, hogy ez akár belföldi terrorizmusnak is tekinthető.


Tyirityán Zsolt, a Betyársereg vezetője (Fotó: Varga Moncsi – Hunhír.info)

Tyirityán Zsolt, a Betyársereg vezetője kifejtette, hogy a valódi gyűlölet nem bennük, hanem a cigány szubkultúrában található:

A beszédek után a résztvevők menete elindult az áldozat háza felé. A kis utcát a rendőrök lezárták, ám a kegyeleti megemlékezésen megjelentek mécseseket helyeztek el az utca sarkán, majd egy főhajtás után fegyelmezetten hazaindultak.

Varga Moncsi – Hunhír.info


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »