Zenészlegendák és rockikonok egész júliusban az M2 Petőfi TV műsorán

Zenészlegendák és rockikonok egész júliusban az M2 Petőfi TV műsorán

A nyár folyamán a régi idők zenei kiválóságai és a rock and roll tragikus sorsú, ám halhatatlan alakjai elevenednek meg esténként az M2 Petőfi TV-n. A lebilincselő történetek eredeti, archív felvételekkel és zenékkel hozzák közelebb a nézőkhöz a könnyűzene olyan feledhetetlen alakjait, mint B. B. King, Ella Fitzgerald, Kurt Cobain vagy Jim Morrison.

B. King – Riley élete (2012)
Vetítési időpont: július 10., 23:20 – M2 Petőfi TV

Egy valódi blues legenda életét és pályafutását mutatja be ez a lenyűgöző dokumentumfilm. B. B. King, akit a blues koronázatlan királyaként emlegetnek, páratlan tehetségével örökre beírta nevét a zene történelembe. Az ikonikus művész hihetetlen életútját, tehetségét és a legjobb dalait 96 percben tárja a nézők elé a zenészportréiről ismert rendező, Jon Brewer. A film nemcsak a blues szerelmeseit szólítja meg, hanem minden zeneértőt, akiknek a történet végére nyilvánvalóvá válhat, miért tartják őt a valaha élt egyik legnagyobb hatású zenésznek.

Ella Fitzgerald – akiből csak egy van a világon (2019)
Vetítési időpont: július 16., 21:20 – M2 Petőfi TV

15 évesen, szinte utcagyerekként nyerte meg a harlemi Apollo Theater tehetségkutató versenyét, alig pár hónappal később már elismert művészként hódította meg a közönséget. Ella Fitzgerald zenés dokumentumfilmje a jazz aranykorába repít vissza, korábban soha nem látott archív felvételek és interjúk segítségével idézi meg az ikonikus előadóművész páratlan tehetségét és hangját. Betekintést enged az énekesnő színpad mögötti életébe, és azokba a pillanatokba, amik még a showbiznisz világa előtt történtek. Ez a film egyaránt ajánlott azoknak, akik már szeretik a jazzt, és azoknak, akik még csak most ismerkednek a műfajjal.

Ezer bocsánat – A Kurt Cobain-sztori (2006)
Vetítési időpont: július 27., 23:10 – M2 Petőfi TV

Kurt Cobain, a legendás Nirvana zenekar frontembere tragikusan rövid élete alatt is mély nyomot hagyott a rockzene világában. Ebben a megrázó dokumentumfilmben a nézők a gyerekkori emlékektől kezdve a zenei sikereken és belső küzdelmeken át figyelhetik meg a zenész életét. Cobain lázadó zsenialitásának ereje egyszerre elbűvölő és rémisztő, hiszen ez okozta élete drámai, máig vitatott befejezését. Nemcsak zenei érdeklődésűeknek lehet érdekes az angol dokumentumfilm, hiszen a sikerek mögött rejtőzködő egyéniségről szól, aki meglátta a társadalomban burjánzó gyarlóságot és sebezhetőséget, és nem félt ezekről dalokat írni.

Hírdetés

THE DOORS élő koncertje az 1970-es Wight-sziget fesztiválon
Vetítési időpont: július 28., 22:10 – M2 Petőfi TV

Ez az ikonikus koncertfilm az 1970-es Wight-sziget fesztivál emlékezetes pillanatait mutatja meg a nézőknek, ahol – Woodstock résztvevőit is túlszárnyalva – 600 ezres tömeg várta a fellépőket. A The Doors, a pszichedelikus rock nagyágyúijaként éjjel 2 órakor lépett színpadra, és bár akkor még ezt még senki nem gondolta volna, ez a koncert lett a zenekar legutolsó rögzített felvétele. A lenyűgöző film a zene erejével és az énekes, Jim Morrison karizmatikus előadásmódjával ragad magával. Valódi időutazás egy letűnt korba, ahol ott lehetünk a koncertközönséggel és átélhetjük a 70-es évek szabadságvágyának felemelő pillanatait.

Jim Morrison és a beat-nemzedék nagyjai
Vetítési időpont: július 30., 21:15 – M2 Petőfi TV

Ez a különleges film együtt kalauzol minket Jim Morrison, a The Doors frontemberének életébe és a beat-nemzedék nagyjainak világába. Holott rockikonként emlékezik rá az utókor, elsődlegesen költőnek tartotta magát, ám kiadatlan, elveszett kéziratai hiányában nem tudhatjuk, miként alakult volna az irodalmi munkássága. A dokumentumfilm sorra veszi legismertebb pályatársait, köztük Allen Ginsberg, Bob Dylan, Leonard Cohen, Patti Smith, és Jimi Hendrix költői, dalszövegíró munkásságát is.

Zenés dokumentum- és koncertfilmek – egész nyáron az M2 Petőfi TV műsorán.

A teljes programkínálatért keresd fel a Műsorújságot a Médiaklikken.

(Az MTVA Sajtó és Marketing Iroda sajtóközleménye)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »