Zenés ima az unitárius templomban

Zenés ima  az unitárius templomban

A bibliakörös gyermekek és a Mácsafej zenekar szeretetszövetségéből születtek több évvel ezelőtt a szenteste délutánján tartott zenés együttlétek, ez idén is különös eseménye közösségünknek – hangsúlyozta Péterfi Ágnes sepsiszentgyörgyi unitárius lelkész szombaton a Jézus születését ünneplő gyülekezetet köszöntve. A zsúfolásig megtelt templomban a gyermekek ezúttal kis színjátékkal készültek, bemutatták Hans Christian Andersen A fenyőfa című meséjét.

Az áhítat előtt a Bölöni Farkas Sándor Cserkészcsapat vonult be a templomba a betlehemi lánggal, amelyből hazafelé menet bárki vihetett az otthonába. Ezt követte Jézus születésének Lukács evangéliumában leírt története, amelyben az angyal azt mondja a vidéken tanyázó pásztoroknak: „Ne féljetek, mert íme, hirdetek nektek nagy örömet, amely az egész nép öröme lesz.” És amikor a mennyei seregek sokasága megjelent az angyallal, dicsérték Istent és azt mondták: „Dicsőség a magasságban Istennek, és a földön békesség, és az emberekhez jóakarat.” Péterfi Ágnes a békesség gondolatával zárta az áhítatot, és imájában is a békére helyezte a hangsúlyt.

Hírdetés

A kis fenyő útját jelmezbe öltözött szereplők járták végig, a velük együtt éneklő közel ötven gyermek és a Mácsafej zenekar volt a kíséret, a padsorokban szülők, nagyszülők törölték örömkönnyeiket. A végén pedig a templomba összegyűlt szereplő- és néző gyermeksereg édességcsomagot kapott, majd közös énekléssel ért véget az angyalváró délután.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »