Zelenszkij tajtékzik

Guterres beleütköztette az ukrán elnököt a valóságba.

Az orosz elnök csütörtök éjjel Kazanyban, a BRICS-országok csúcstalálkozója alkalmából, a tömörülés soros elnökeként fogadta António Guterres ENSZ-főtitkárt. A fogadás során Oroszország és az ENSZ vezetője kezet fogott, amely során utóbbi meghajolt Putyin előtt. Az ENSZ vezető tisztségviselőjének hivatala szerint a megbeszélésen a Fekete-tengeren való szabad hajózásról volt szó.

Hírdetés

„A főtitkár kifejezte meggyőződését, hogy a hajózás szabadságának biztosítása a Fekete-tengeren kiemelkedő fontosságú Ukrajna, az Oroszországi Föderáció, valamint a globális élelmiszer- és energiabiztonság szempontjából” – áll a közleményben.

Ezek után az ukránok leszögezték, hogy nem teheti be a lábát Ukrajnába az ENSZ-főtitkár, nem látják szívesen Kijevben. „A kazanyi út és a háborús uszítóval való kézfogás után, valamint azután, hogy az ENSZ világnapját [Guterres] az agresszor területén töltötte, furcsa is lenne őt itt, Kijevben fogadni” – közölte a meg nem nevezett ukrán kormányzati forrás.

Guterres válaszul azzal szembesítette Zelenszkijjéket, hogy a BRICS-tagországok közel felét alkotják a világ népességének. 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »