Zelenszkij: Szoledar közelében az egész földet a megszállók holttestei és az ütések hegei borítják

Zelenszkij: Szoledar közelében az egész földet a megszállók holttestei és az ütések hegei borítják

Oroszország a kelet-ukrajnai Szoledar város elfoglalására fókuszál, és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint ezt a legnagyobb erőfeszítések árán teszi.

„Rendkívül nehéz, szinte nem maradtak ép falak” – idézte Zelenszkij beszédét a CNN hírportál.

Ukrajna védelmi miniszterhelyettese hétfőn közölte, hogy az ukrán erők visszaverték a város elfoglalására tett orosz kísérletet.

Zelenszkij kijelentette, hogy emberei “szívóssága” további időt szerzett Ukrajnának.

Hírdetés

„Minden teljesen elpusztult, szinte élet sem maradt itt. Több ezer embert veszítettek. Szoledar közelében az egész földet a megszállók holttestei és az ütések hegei borítják. Így néz ki az őrület”

– fogalmazott az elnök.

Az ukrán vezető ugyanakkor közölte: kormánya igyekszik mielőbb a frontvonalba juttatni a szövetségesei által Ukrajnának ígért haditechnikát.

Hanna Malar, az ukrán védelmi miniszter helyettese közölte, hogy hétfőn az oroszok megújították a Bahmuttól mintegy 10 kilométerre található Szoledar elfoglalására tett kísérleteiket. A brit védelmi minisztérium szerint Szoledar elfoglalása Oroszország kísérlete arra, hogy észak felől átvegye az irányítást Bahmut felett, és megzavarja az ukrán kommunikációs útvonalakat. A minisztérium ugyanakkor megjegyezte, hogy az orosz erők nem valószínű, hogy “körülveszik a várost”, mert az ukránok stabil védelmi vonalakkal és utánpótlási útvonalakkal rendelkeznek.

SITA


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »