Zelenszkij sajnos nem tud drámát rendezni az azovosok fogva tartási körülményeiről

Az azovsztali ukrán katonákat „kielégítő” körülmények között tartják fogva, nem bántalmazzák őket. Az Azov ezred parancsnoka, Denyisz Prokopenko kapcsolatba lépett a feleségével, írja az Index.

Katerina Prokopenko egy rövid telefonhívás alkalmával hallhatta férje hangját.

– Azt mondta, hogy jól van, és megkérdezte, hogy vagyok – mondta Katerina. Hozzátette: a kapcsolat megszakadt, mielőtt részletesebben beszélhetett volna magáról.

Hírdetés

Nem ismert, hogy Prokopenko szabadon beszélhet-e. A nő hozzátette, hogy más forrásokból is vannak információi az elfogott katonák fogva tartási körülményeiről. Elmondása szerint a feltételek „kielégítők”. Az ukránoknak enni-inni adnak, és nem bántalmazzák őket.

Katerina hangsúlyozta, hogy férje telefonhívását Ukrajna és Oroszország kormánya koordinálta a Vöröskereszten keresztül. Prokopenko elmondta, hogy a sebesült katonák többsége a megszállt Olenyivka börtönében van, a súlyos sebesültek egy kis csoportja kórházban van a megszállt Novoazovszkban.

Katerina Prokopenko és egy másik azovi tiszt felesége azt mondta, hogy az Ukrajna és Oroszország közötti megállapodások előírják az elesett katonák megfelelő eltemetését, és bizonyos feltételeket biztosítanak a hadifoglyok számára, beleértve a telefonhívásokat is.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »