Zelenszkij "meggondolta magát": sem a Krímről, sem a donbászi területekről nem akar már megállapodni

Zelenszkij "meggondolta magát": sem a Krímről, sem  a donbászi területekről nem akar már megállapodni

Bár korábban azt mondta, kész megállapodni a donbászi területekről Oroszországgal, Volodimir Zelenszkij mostanra meggondolta magát, elmondása szerint esze ágában sincs hasonlót tenni, még a béke érdekében sem.

Korábban egy orosz online portál videós interjút készített az ukrán elnökkel, aki akkor elmondta: kész megállapodni az oroszokkal a donbászi területről. Azonban a március végén kiadott interjúanyag óta sok minden történt az orosz–ukrán háború helyszínein – például a nem kicsit gyanús bucsai eset.

Zelenszkij most már így fogalmaz:

Nagyon nehéz lesz tárgyalni az oroszokkal az ott történteket látva.

Hírdetés

Az elnök egy amerikai kereskedelmi televíziónak adott interjúban elmondta, hogy a béke érdekében sem hajlandó átadni ukrán területeket Oroszországnak, és nem kíván olyan helyzetbe se kerülni, amikor ez a kérdés felmerülhet – számolt be a Unian ukrán hírlap.

"Nem vagyunk készek arra, hogy feladjuk az államunkat, feladjuk a területeinket"  – hangsúlyozta Zelenszkij az CBS-nek adott interjúban. Az újságírók azon kérdésére, hogy megállapodna-e a tárgyalásokon Oroszországgal, azt válaszolta:

Ez már szóba került. Megértjük az orosz felet. Megértjük, hogy állandóan erről beszélnek: ismerjék el a Krímet orosz területként Ukrajnában. Azonban én nem fogom elismerni. Később elvennék Donbászt, majd Herszont is. Erre nem állunk készen.

Zelenszkij szerint ha Ukrajna készen állna arra, hogy átadja a területeit, akkor nem lenne háború.

(Index nyomán)

Korábban írtuk: Az ukrán elnöki iroda vezetője azt állítja, az oroszok elveszítik a háborút


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »