Zelenszkij már most hisztizik: „úgy tűnik, nincs szándék arra, hogy Ukrajnát meghívják vagy felvegyék a NATO-ba”

Zelenszkij már most hisztizik: „úgy tűnik, nincs szándék arra, hogy Ukrajnát meghívják vagy felvegyék a NATO-ba”

Volodmir Zelenszkij szerint "abszurd lenne", ha a NATO a vilniusi csúcstalálkozón nem ajánlaná fel Ukrajnának a NATO-tagságot, ugyanis ez új lendületet adhat Oroszországnak a "terror folytatására".

"Ukrajna képviselteti magát a vilniusi NATO-csúcson. Ez a tiszteletről szól. De Ukrajna is megérdemli a tiszteletet. Úton Vilniusba arról értesültünk, hogy egyes dokumentumok szövegezése Ukrajna nélkül készül el. Szeretném hangsúlyozni, hogy ez a dokumentum Ukrajna NATO-ba történő meghívásáról szól, nem pedig Ukrajna felvételéről. Ez példátlan és abszurd, hiszen sem a meghívásra, sem Ukrajna felvételére nincs időkeret meghatározva. Ráadásul Ukrajna meghívásához is homályos feltételeket szabtak" – fogalmazott Zelenszkij.

"Úgy tűnik, nincs szándék arra, hogy Ukrajnát meghívják vagy felvegyék a NATO-ba" – kesergett (vagy inkább próbált nyomást gyakorolni az utolsó pillanatokban is) az elnök, aki ezzel Oroszország előtt továbbra is nyitva áll a lehetősége annak, hogy Ukrajna felvételéről alkudozzon a NATO-val. Zelenszkij szerint ez Oroszország számára "motiváció jelent a terror folytatására".

"A bizonytalanság gyengeség. És ezt nyíltan meg fogom mondani a csúcstalálkozón" – fenyegetőzött Zelenszkij, aki szerdán Joe Bidennel külön is találkozni fog a litván fővárosban.

Hírdetés

We value our allies. We value our shared security. And we always appreciate an open conversation.
Ukraine will be represented at the NATO summit in Vilnius. Because it is about respect.

But Ukraine also deserves respect. Now, on the way to Vilnius, we received signals that…

— Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) July 11, 2023

(24 nyomán)

Korábban írtuk: Biden: Ukrajna nem áll készen a NATO-tagságra


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »