Zelenszkij lecserélte a főparancsnokot (Ukrajna)

Zelenszkij lecserélte  a főparancsnokot (Ukrajna)

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök felmentette csütörtökön Valerij Zaluzsnijt a fegyveres erők főparancsnoki tisztségéből, a helyére pedig Olekszandr Szirszkij vezérezredest, a szárazföldi erők parancsnokát nevezte ki.

Azt akarom, hogy a háború megítélése egységes legyen katonáink körében, Robotinében és Avgyijivkában, valamint a vezérkarban és a haditanácsban – írta Zelenszkij közösségi oldalán. Itt az ideje a frissítésnek, tette hozzá. Mihail Podoljak, az ukrán elnöki iroda vezetőjének tanácsadója szerint Zaluzsnij menesztésének hátterében a frontvonal megmerevedésének veszélye és taktikai döntések állnak. Zelenszkij sürgette, hogy minden első vonalbeli alakulathoz jussanak el a hatékony nyugati fegyverek. Bejelentette, hogy új fegyvernemet is létrehoznak, a pilóta nélküli harcrendszereket.

Hírdetés

Szirszkij szerint egyik legégetőbb feladata az összes ukrán katonai parancsnoki és irányító szerv, alakulat és egység műveleteinek világos és részletes megtervezése, figyelembe véve a fronton szolgálók igényeit a nemzetközi partnerektől származó legújabb fegyverekre. Kiemelte, hogy változatlanul elsőrendű feladat a harci egységek számára szükséges dolgok gyors és hatékony szétosztása és kiszállítása. Szerinte a parancsnokság feladata minden szinten, hogy kivétel nélkül ismerje a front minden igényét és irányítása alatt tartsa a helyzetet az egyes szektorokban. A főparancsnok a háborús győzelem egyik jövőbeli feltételének nevezte az új technikai megoldások, elsősorban a drónok és a modern elektronikus hadviselési rendszerek alkalmazását.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »