Zelenszkij: Ha Kína támogatni fogja Oroszországot, akkor kitör a világháború

Zelenszkij: Ha Kína támogatni fogja Oroszországot, akkor kitör a világháború

Ha Kína támogatni fogja Oroszországot az ukrajnai háborúban, akkor kitör a világháború. Ezt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök mondta a Die Welt című német lapnak adott interjújában, amely hétfőn jelent meg.

Zelenszkij szerint Kijev azt szeretné, ha Peking Ukrajna oldalán állna. „Számunkra fontos, hogy Kína ne az Orosz Föderációt támogassa a háborúban. Sőt, szeretném, ha a mi oldalunkon állna. Jelenleg azonban úgy gondolom, hogy ez nem lehetséges” – mondta az ukrán elnök.

– tette hozzá Zelenszkij.

Hírdetés

Az ukrán elnök szavai azután hangzottak el, hogy a kínai külügyminisztérium figyelmeztette Washingtont, hogy ne avatkozzon be a pekingi és moszkvai kapcsolatokba. A kínai diplomáciai minisztérium szóvivője, Wang Wen-pin így reagált Antony Blinken amerikai külügyminiszter szavaira, aki óva intette Pekinget attól, hogy anyagi segítséget nyújtson az Ukrajna elleni orosz agresszióhoz.

„Az Egyesült Államok nincs abban a helyzetben, hogy követeléseket állítson fel Kínával szemben. Elutasítjuk, hogy az Egyesült Államok kritizálja Kína és Oroszország kapcsolatát, nem beszélve a nyomásról és a kényszerről”

– mondta Wang.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »