Zelenszkij egymillió fős, nyugati fegyverekkel felszerelt hadsereggel támadna délen

Zelenszkij egymillió fős, nyugati fegyverekkel felszerelt hadsereggel támadna délen

Ukrajna egymillió fős, nyugati fegyverekkel felszerelt harci erőt vonultat fel, hogy visszaszerezze déli területeit Oroszországtól – mondta az ország védelmi minisztere a The Times című napilapnak.

Az invázió kezdete óta először nyilatkozva egy brit lapnak Olekszij Reznyikov elmondta, hogy Volodimir Zelenszkij elnök utasította az ukrán hadsereget, hogy foglalja vissza a megszállt tengerparti területeket, amelyek létfontosságúak az ország gazdasága számára.

Hírdetés

Érthető, hogy ez politikailag nagyon is szükséges az országunk számára. Ezért az elnök utasítást adott a legfőbb katonai vezetőnek, hogy készítsen terveket. Ezt követően a vezérkar elvégzi a házi feladatát, és azt mondja, hogy a cél eléréséhez XYZ-re van szükségünk – mondta Reznyikov, és hozzátette: „ez az én feladatom. Leveleket írok a partnerországokban lévő kollégáimnak, a tábornokok megvitatják, hogy miért van szükségünk ilyen fegyverekre, és aztán megszületnek a politikai döntések."

Reznyikov szót ejtett még arról is, hogy a háború intenzitása miatt a szovjet korabeli készletek gyorsan kimerültek:

Ez egy hosszú folyamat volt, másfél hónap, de eredményes volt. Ukrajnának Szovjetunió korabeli fegyveres erői voltak, harmincéves fegyverekkel. Ezt három hónap alatt megváltoztattuk.

(Index)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »