Zelenszkij biztosította Bident, hogy Kijevben van és védeni fogja az országát

Zelenszkij biztosította Bident, hogy Kijevben van és védeni fogja az országát

Nyitókép: Twitter

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök pénteken az Oroszországgal szembeni szankciók megerősítéséről, konkrét védelmi segítségről és egy háborúellenes koalícióról beszélt Joe Biden amerikai elnökkel. Az ukrán elnök egyúttal köszönetet mondott az Egyesült Államoknak az „erős támogatásért“ – derült ki Zelenszkij Twitter-bejegyzéséből.

Nem sokkal a Bidennel folytatott beszélgetése előtt Zelenszkij egy videószelfit tett közzé a kijevi palota elől, amelyben a kulcsfontosságú tanácsadóival és munkatársaival együtt leszögezte, hogy Kijevben marad, és védeni fogja a fővárost az orosz invázióval szemben.

„Mindannyian itt vagyunk. A hadseregünk is itt van. A polgáraink is itt vannak. Mindannyian itt vagyunk és védjük a függetlenségünket, az országunkat, és ez így is marad“

Hírdetés

– jelentette ki Zelenszkij.

Az ukrán elnök napi 24 órában dolgozik, folyamatosan tájékoztatják arról, ami az országban történik, és operatív döntéseket hoz az állam irányításáról. Zelenszkij rendszeresen találkozik a többi vezetővel, kormánytaggal és képviselővel, és a világvezetőkkel is megbeszéléseket folytat.

⚡️Ukraine’s Zelensky posts a new video of himself and his team outside the presidential administration in Kyiv’s government quarter after rumors in Russian media that he’d fled. “We are here. We are in Kyiv. We are defending Ukraine.” pic.twitter.com/bgHyrsbVFs — Christopher Miller (@ChristopherJM) February 25, 2022

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »