Zelenszkij állítja: van B-terve arra az esetre, ha elapadna a nyugati közvetlen katonai támogatás

Zelenszkij állítja: van B-terve arra az esetre, ha elapadna a nyugati közvetlen katonai támogatás

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök állítja, van B-terve arra az esetre, ha a nyugati közvetlen pénzügyi és katonai támogatások leállnának.

Az ukrán elnök szerint, ha bekövetkezik a rosszabb forgatókönyv, akkor Ukrajna saját hadiipari bázisára építve fogja ellátni saját magát fegyverekkel. Ehhez a Nyugattól, de főleg az USA-tól „csak” hadiipari licenceket és terveket kér, hogy le tudja gyártani a nyugati technológiát.

Hírdetés

A teljes képhez hozzátartozik, hogy jó ideje a nyugati mainstream kezdi áthangolni a közvéleményt a teljes ukrán győzelemről a háború befagyasztására. Az Egyesült Államok pár napja valóban azt hangoztatta, hogy segítenek Ukrajnának a fegyveripara fellendítésében. Azt azonban nehéz elképzelni, hogy ukrán kézben lévő termelőkapacitásokban gyártsák majd a modern nyugati fegyvereket. Egyszerűen a korrupció és az orosz rakéták okozta potenciális veszély miatt.

Zelenszkij kijelentése mindenesetre azt sejteti, hogy valószínűleg elapadnak a nyugati pénzcsapok, és Kijevnek kell egy nyilvánosság felé is eladható alternatíva, hogy ne omoljon rájuk a nyugati pénzekre épített győzelmi illúzió építménye.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »