Zelenszkij, a globális elit bábja

Zelenszkij, a globális elit bábja

Ukrajna a Klaus Schwab-féle világátalakító projekt kísérleti terepévé kezd válni

 

Miután köztársasági elnökünk is tárgyal az ukrán elnökkel, érdemes egy kicsit közelebbről megismerni, ez talán segít a vele való tárgyalások megfelelően arányos kezelésében, elkerülve a túl erőszakos, de a túl engedékeny vonalvezetést is.
Volodimir Zelenszkij, a hadban álló Ukrajna mindig katonai jellegű ruhában megjelenő elnöke hazafi, országát teljes szívvel és erővel védi – ez nem kétséges, ez nem színészet, bár eredetileg egy színészről beszélünk. De vajon kicsoda valójában Zelenszkij? És összességében jót tesz-e hazájának azon túl, hogy indokoltan és érthetően harcol Ukrajnáért, sőt Ukrajna győzelméért a támadó Oroszországgal szemben?

Zelenszkij – aki a 2019-es kampányban a korrupció elleni küzdelmet emelte zászlajára – 2012-től egy offshore cégekből álló hálózatba szállt bele, amelyet Cipruson, Belize-ben és a Brit Virgin-szigeteken jegyeztek be. Ezen túl tagja lett az úgynevezett Maltex nevű társulatnak, amelyen keresztül dollármilliókat mozgattak meg és – hogy finoman fogalmazzunk – nem mindig voltak feddhetetlenek az adóhatóságok előtt. Két héttel az elnökválasztás előtt azután megváltozott a Maltex tulajdonosi köre, a részvényeket – Zelenszkijét is – egy Szerhij Sefir nevű nevű vállalkozóra ruházták át.

De még ezeknél is fontosabb egy személy Zelenszkij életében, aki mintegy a szponzora volt hosszú éveken át, s tán még ma is az. Nem másról van szó, mint

Ihor Kolomojszkijról, a nem éppen törvénytiszteletéről ismert oligarcháról, aki 2019-ben a száz leggazdagabb között volt Ukrajnában. Ő tulajdonolta az 1+1 nevű tévécsatornát, amelyik műsorára tűzte évekkel korábban A nép szolgája nevű sorozatot, melynek főszereplője Zelenszkij volt, aki véletlenek sora folytán tanárból elnök lett, tele jóindulattal, aki leszámol a bűnös oligarchákkal, akik irányítják Ukrajnát.

2016-ban egy film is készült azonos címmel, és láss csodát, 2017-ben Zelenszkij létrehozott egy azonos nevű pártot is, a pénzügyi hátteret pedig vélhetően éppen ez a bizonyos szponzor és támogató adhatta. Zelenszkij így indult neki a 2019-es elnökválasztási kampánynak, s mint jól tudjuk, sikerrel is járt, immár négy éve ő Ukrajna elnöke.

 

S hogy mennyire lett népszerű elnök még a háború kirobbanása előtt? Semennyire. 2020 májusában a Süddeutsche Zeitung nevű liberális lap is arról számolt be, hogy Zelenszkij nem váltotta be az ígéreteit, a korrupció maradt, az oligarchiák uralma úgyszintén. 2021 februárjában zuhanó népszerűség és rossz sajtóvissz­hang jellemezte tevékenységét.

Igen ám, de 

2022 februárjától, a háború kitörésétől, Oroszország agresszív fellépésétől kezdve minden megváltozott. Zelenszkij egy csapásra népszerű lett a nyugati médiában. Hirtelen hős lett belőle, mindenütt fellépett és felszólalt, többek között a Klaus Schwab által vezetett, a globalisták vezérhajójának nevezhető Világgazdasági Fórum (WEF) előtt is. Nem beszélve arról, hogy a Time Magazin 2022-ben az év emberének választotta. 

Nemrég megkapta az aacheni Károly-díjat is, melynek első kitüntetettje 1950-ben gróf Coudenhove-Kalergi úr volt, a kevert fajú és szuperföderális Pán-Európa nagy híve (és egyben szabadkőműves).

Érdemes néhány szót szólni a kulcsfiguráról, Kolomojszkijról. Ő az 1+1-en túl – amely „feltalálta” Zelenszkijt – tulajdonosa volt az ukrán PrivatBanknak, de később a bankot államosították, mielőtt csődbe ment volna. Ezen túl megalapította a Privat-csoportot, amely az ukrajnai acél-, olaj-, vegyi-, élelmiszer- és energiaipar jelentős részét kisajátította. Sőt finanszírozta 2014-ben az Azov-csoport felállítását is. Tudnunk kell Zelenszkij e hű emberéről, hogy 2020-ban a Korrupció és Szervezett Bűnözés Tanulmányok nemzetközi központja az év négy legkorruptabb köztisztviselője egyikének választotta. És hát a hála nem politikai kategória. Zelenszkij, hogy kedvezzen Joe Biden elnöknek, kinyírja azt a Kolomojszkijt, akinek szinte mindent köszönhet.

Hírdetés

Ezek után nézzük meg, mit tett Zelenszkij a háború kirobbanása után a demokrácia érdekében. 

Már 2022 februárjában betiltotta az összes ellenzékinek mondható médiumot, talán ezért kapta meg 2022 áprilisában Németországban a „Médiaszabadság Díjat”? 2022 márciusában betiltotta a legnagyobb ellenzéki parlamenti pártot és más pártokat is. 2022 decemberében pedig feloszlatta a kijevi kerületi bíróságot, mert számára nem megfelelő ítéleteket hozott.

Ezek után nagyon fontos kérdés: mit tett, mit tesz Zelenszkij azért, hogy Ukrajna a háború sikeres megvívása mellett szuverén ország maradjon, s ne kiszolgáltatott bábja az Egyesült Államoknak és a globális pénzügyi központoknak, többek között a WEF-nek?

A válasz nem túl szívderítő. Zelenszkij 2022. december 18-án állapodott meg Larry Finkkel, a világ legnagyobb vagyonkezelője, a BlackRock elnökével, aki egyben a WEF vezetőségi tagja is, hogy a BlackRock – mint a WEF stratégiai partnere – elvégzi a nemzetközi befektetők tevékenységének összehangolását Ukrajna gazdasági „megmentése” érdekében. A BlackRock azóta sietősen dolgozik egy átfogó projekten, amely az ország háború utáni újjáépítését készíti elő.
Mindez bizonyára roppant megnyugtató minden ukránnak, de mit jelent ez valójában Ukrajnának? Egyelőre annyit, hogy 

Zelenszkij az állami vállalatok döntő részét már privatizálta nagy nyugati cégek számára, a mintegy 3700 állami cégből már csak néhány száz (!) maradt állami tulajdonban. Ez bizony nagyon emlékeztethet bennünket az 1989-es washingtoni konszenzus – dereguláció, liberalizáció, privatizáció – alapján a rendszerváltás alatti és utáni magyar „újjáépítésre”, amelynek során az Antall-, s főleg a Horn-kormány szinte minden fontos, stratégiai jelentőségű nemzeti céget külföldiek kezébe juttatott, akik utána e cégeket vagy bedöntötték, vagy csődbe vitték.

Ehhez járul hozzá – szintén a magyar példa juthat eszünkbe –, hogy a mezőgazdasági ágazatot is külföldi vállalatok között osztották és osztják szét, immáron tíz gigacég ellenőrzi az ukrán mezőgazdaság 71 százalékát, többek között olyan cégek, mint a híres-nevezetes Cargill, DuPont (utóbbi francia) és a Monsanto. 17 millió hektárról van szó, ez annyi, mint Olaszország teljes mezőgazdasági területe. Úgy fogalmazhatunk, hogy a fegyverszállításokért cserébe az amerikai vállalatok gyakorlatilag korlátlanul felvásárolhatják az ukrán vállalatokat és eszközöket.

Zelenszkij még múlt év végén arról beszélt, hogy eddig mintegy ötszázmilliárd dollárt kell fordítani az újjáépítésre. Kik adják erre a pénzt? A globális befektetők, akik persze már eddig is jelen voltak Ukrajnában, az Egyesült Államok, uniós alapok, Soros György, valamint a WEF-hez kötődő BlackRock és persze más globális szereplők. Szép csapat, nekik nagyon megéri ez a háború, hiszen minél tovább tart, annál inkább ráteszik a tenyerüket erre az országra, 

amely bővelkedik energia-, mezőgazdasági és más kincsekben. Totális biznisz, amit még folytatni szeretnének.

És még valami, amiről szintén beszélnünk kell. Zelenszkij beleegyezésével Ukrajna (talán éppen a WEF és a BlackRock „hatására”) a Klaus Schwab-féle világátalakító, liberális neo­kommunizmust létrehozó Great Reset nagy követőjévé, kiszolgálójává, sőt kísérleti terepévé kezd válni – amire kevésbé figyelünk oda, pedig nagyon kellene. Ukrajna ugyanis nagy híve lett három dolognak is, ami Klaus Schwabnak s persze Sorosnak, Bill Gatesnek, a Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz vezette WHO-nak és a globális pénzügyi elitnek egyaránt elementárisan fontos cél. Ezek: digitális ID (személyazonosító) az egész világ összes polgára számára, globális valuta világszinten, valamint az egyetemes alapjövedelem, amikor semmid sem lesz, semmit nem kell dolgoznod, de baromi jól fogod érezni magad a körülötted kialakult semmiben.

Volodimir Zelenszkij tehát egy nagy harcos, az utolsókig próbálja megnyerni ezt a háborút Oroszországgal szemben, s ráadásul az erkölcsi fölény nála van, hiszen őket támadták meg és nem fordítva. Azonban 

Zelenszkij – akit kétes alakok támogattak kezdettől – a szinte kilátástalan győzelem reményében kiszolgáltatja az országát a nagyhatalmi (USA) és globális (WEF és a többiek) köröknek. Ezzel pedig ezek kegyetlenül visszaélnek és egyszerűen felvásárolják, önmagából kiforgatják ezt a jobb sorsra érdemes országot. 

Ha lenne is győzelem (nem lesz!), akkor is arra ébredne Ukrajna, hogy kiforgatták mindenéből és mások uralma alá került.

Zelenszkij – tán nem is tudja, de ha tudja, annál rosszabb – a globális elit bábja.

Borítókép: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (Fotó: MTI/EPA/Ritzau/Mads Claus Rasmussen)

Fricz Tamás – www.magyarnemzet.hu

 

 


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »